paiviruippo

Valehtelija hakee hyötyä itselleen

  • Valehtelijat.
    Valehtelijat.

Kehu silloin, kun on aihetta, älä muulloin.
 
Aihetta aitoon kehumiseen on kuitenkin aika usein koskien ihmisiä ja heidän tekemistään ja yrittämistään.  (ˆ‿ˆ)
 
 
Koko ajan kehumista harrastava ja viljelevä ihminen on vilpillisen oloinen, epäuskottava ja epäaito.
 
 
Jenkeissä kehutaan kaikkea koko ajan, vaikka sillä tai se ei tarkoiteta mitään. Ei kiitos tätä kulttuuria enää yhtään enempää Suomeen!

 
 
- 'Näytät hyvältä.', vaikka ihminen näyttää väsyneeltä, ei lainkaan hyvältä. Oikeasti tulisi kysyä: Kuinka sinä voit?
 
- 'Kiva pusero.', vaikka pusero on kehujan mielestä kamala. Tämä on suoraa valehtelua ja valehtelu on yksi manipuloinnin, vaikuttamisen keino. Valehtelemalla voi saada lyhytaikaista hyötyä. Valehtelu on merkki heikkoudesta. Valehtelu on väärää vallankäyttöä ja sillä haetaan jotain hyötyä itselle.
 
- 'Olet fiksu.', vaikka kehujan mielestä kehuttava ei ole erityisen fiksu. Ihmisethän uskovat lähes mitä vain, mitä heille sanotaan. Lapsia ja nuoria tämä koskee erityisesti.
 
 
Tällaisessa ei ole mitään hyvää. Se on epätervettä. Se on hyväksikäyttö- ja manipulointikulttuurin haitallinen ilmiö, oire, tapa ja seuraus. Se on kaiken kaikkiaan kielteistä toimintaa.
 
Kaikki huono, vaikea, hankala, ikävä, rasittava, raskas, ongelmallinen, jne. yritetään peittää kehujen alle ja sillä on vahingollisia seurauksia pitemmän päälle niin kehujalle, kehuttavalle ja koko yhteiskunnalle, joka perustuu silloin vain valheeseen ja totuuksien peittelyyn.
 
Jatkuva ja pitkään jatkunut valehtelu yhteiskunnassa sitä koskevissa asioissa johtaa lopulta peruspylväitten romahtamiseen. Valehtelu voi johtaa myös umpikujaan, taantumaan, lamaan ja jopa sotatilaan. Luotettavuus on yhteiskunnan tärkeä voimavara ja olennainen keino rakentaa tervettä ja parempaa yhteiskuntaa.
 
Kriittinen ajattelu ja kritiikki ovat välttämättömiä yhteiskunnassa.

 
 
Yksilötasolla jatkuva valehtelu johtaa mielen kieroutumiseen ja patologiseen valehtelemiseen, joka on jo sairaus.
 
 
Jatkuva kehujen saanti voi tehdä ihmisestä muiden miellyttäjän, joka vain haluaa lisää kehuja itselleen hataran itsetunnon ylläpitoon. Jatkuva miellyttäminen on sairasta ja johtaa mm. omien tarpeiden laiminlyöntiin, pahoinvointiin, ahdistukseen ja masennukseen.
 
Miellyttämisen tarve liittyy huonoon itsetuntoon. Miellyttämisen tarpeeseen liittyy myös haitallisia uskomuksia itsestä suhteessa muihin. Miellyttäjän on vaikeaa ilmaista tunteitaan, esim. loukkaantumista tai suuttumista, sillä hän nielee kaiken. Lopulta miellyttäjä kadottaa, hylkää itsensä ja sairastuu fyysisesti tai psyykkisesti.
 
 
Totuus ja oikeudenmukaisuus ovat ainoa KESTÄVÄ lähtökohta kaikelle elämässä.

 
---------------------------------
 
-  'Mahtava keskustelu'. Tämän ja muutaman muunkin ylistyssanan sanoi yksi Ylen toimittaja vetämästään keskustelusta TVssa.
 
Keskustelu ei ollut mielestäni mahtava millään lailla, oikeastaan päinvastoin.
 
Laitoinkin ko. toimittajalle meilin siitä, että millainen on hyvä toimittaja mielestäni:
 
'Lopeta sanojen: mahtavaa, loistavaa, jne. käyttö ja haastateltavien kehuminen, kun teet toimittajan työtäsi.
 
Uskottavuutesi kärsii, kun ja jos hoet ko. sanoja.
 
Sinun kuuluu olla asiallinen, kriittinen, tutkiva, kyseenalaistava, haastava, rohkea, tiukka tarpeen vaatiessa, aina oikeudenmukainen, valvoa vallankäyttäjä ja paljastaa vallan väärinkäyttäjä sekä vallan väärinkäyttöä.'

 
Omien tunteiden ja tuntemuksien valehtelu syö ihmistä sisältäpäin. Lopeta tunteistasi valehteleminen, jos haluat voida paremmin. Ole rehellinen itsellesi ja muille.
 
 
Helsingin rautatieasemalla (metroalueen sisäänkäynnin ja Hesburgerin tasolla) pyörii digitaalinen seinämainos, jossa on Petteri Orpon naama ja mainoksessa väitetään, että Kokoomus on oikeudenmukainen puolue! :D :D :D

 

YKn raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Sekin on valhe.

 

'Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.'

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat