paiviruippo

Kilpailu on vahingollista

  • Stressi sairastuttaa.
    Stressi sairastuttaa.
  •  Stressi on lisääntynyt 75 % viimeisen 25 vuoden aikana.
    Stressi on lisääntynyt 75 % viimeisen 25 vuoden aikana.
  • Kauanko jaksat?
    Kauanko jaksat?

Tehokkuus ja kiire kuuluvat tulipalojen sammuttamiseen ja hälytystilanteisiin, ei normaaliin työelämään, ei kouluun, eikä opiskeluun.
 
Kyseenalaista kilpaileminen. Kilpaileminen kuuluu kilpa-areenoille.
 
Kilpailu ja ahneus eivät ole kiinteä osa ihmisluonnetta.
 
 
Kilpailu on yksi kapitalistien katala keino saada ihmiset tuottamaan omistaville ja hallitseville luokille mahdollisimman paljon varallisuutta alhaiseen hintaan ja myös mahdollisimman nopeasti.
 
Kapitalisteille ihmiset ovat kertakäyttökamaa. He eivät välitä siitä, että ihmiset palavat loppuun, sairastuvat tai kuolevat ennenaikaisesti, sillä he ottavat uudet hyväksikäytettävät tilalle.
 
Kapitalistit tuottavat suunnatonta kärsimystä ja tuhoa eri maihin ja maailmaan, mutta he eivät osallistu mitenkään niihin kuluihin, jotka seuraavat ihmisille ja maille heidän alhaisesta toiminnastaan.
 
 
Kapitalistit aivopesevät medioiden avulla ihmisiä uskomaan siihen valheeseen, että kaikenlainen ahneus kannattaa.
 
Ahneus ei kannata. Ahneus tuhoaa maat ja maailman.
 

Kapitalistit yrittävät koko ajan manipuloida ihmisiä uskomaan, että jatkuva kilpailu kaikesta, ahneus, kiire ja tehokkuus ovat osa normaalia elämää.
 
Ne eivät ole sitä. Kieltäydy ahneudesta, tehokkuudesta, kilpailusta ja kiireestä.
 
 
Elät paremman, terveemmän, stressittömämmän, aidomman ja pitemmän elämän, kun haluat vähemmän ja teet myös vähemmän.
 
Onnellisuuden mantran hokeminen kuuluu myös kapitalismiin. Sekin on tuhoista harhaa. Riittää, että on tyytyväinen.
 
Muista suojella itseäsi kaikilta mahdollisilta hyväksikäyttäjiltä ja huuhaalta, joita kapitalismi luo ja tuottaa elämän eri osa-alueille.
 
Kapitalismi luo ja aiheuttaa erilaisia riippuvuuksia. Ole varovainen. Ne syntyvät salakavalasti ja ottavat ihmisen valtaansa.
 
 
Elämäsi on sinun. Älä päästä ketään tai mitään hallitsemaan itseäsi ja elämääsi.
 
 
 
PS. Miksi kilpailet?
 
Elämä ei ole kilpailu. Yhteistyö tuottaa paremman lopputuloksen kaikille, koko maailmalle.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Kilpailu ja kisailu on lähinnä lasten ominaisuus, ei se kuulu aikuisten maailmaan, eikä ainakaan jokaiselle elämän osa-alueelle. Meidän pitäisi kilpailla kaikessa toisiamme vastaan typerysten lailla.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Itse kunkin kannattaa miettiä mitä joidenkin haikailema äärimmäinen kilpailu kaikessa merkitsee. Listaan tässä muutamia näkökohtia:
1. Minun etuni menee kaikkien muiden etujen ohi.
2. Yhteisöllisyyden edut syrjäytyvät. Toki joskus voi olla näennäistä yhteisöllisyyttä, mutta senkin taustalla on oma etu. Yhteisöjen hyväksikäyttö on kaikkein pahinta. Siitä juontavat juurensa myös sodat.
3. Onnellisuuden käsite pelkistyy rahaan, jolla tiukan paikan tullen ei kuitenkaan ole mitään arvoa.
4. Äärimmäinen kilpailu on samalla stressin viemistä äärimmilleen. Sillä tuskin on mitään tekemistä onnellisuuden kanssa.
5. Äärirajoille mentäessä kaikenlainen rikollisuus lisääntyy.
6. Myös terveys pettää.

Ja kaikki tuo tapahtuu tehokkuuden nimissä! Ei voi kannattaa ainakaan enemmistölle.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kirjoittajalla on oma käsityksensä kilpailusta. Sitä voisi luonnehtia hyvin rajoittuneeksi ja/tai todellisuudelle vieraaksi.

Kilpailua on periaatteessa kahta lajia, on juoksukilpailu, jossa pyritään juoksemaan kaveria nopeammin ja sitten on nyrkkeilyottelu, jossa pyritään antamaan vastustajalle turpaan. Edellinen kilpailumalli on kehityksen veturi. Jälkimmäistä on syytä rajoittaa.

Ne, jotka väittävät, että kilpailu ei ole osa ihmisluontoa, eivät ole nähneet yhtään lapsikatrasta. Eivät toki kaikki halua kilpailla, mutta kyllä se kilpailunhalu on hyvin monilla ihmisillä sisäänrakennettu ominaisuus.

Ja lopulta, kilpailun ja yhteistyön näkeminen vastakkaisina asioina on virhellinen käsitys. Mikään ei lisää yhteistyötä niin kuin kilpailu. Ja tämä pätee, olipa kyse sitten yritystoiminnasta tai jalkapallosta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Demokratian nimissä käydään aika raadollista ja ajoittain rumaakin kilpailua. Tuimaa taistelua sanansäilällä kansalaisten äänistä ja sen myötä maata hallitsevista eduskuntapaikoista. Voittajat pääsevät mukavin eduin ja eväin pitämään valtaa hallintoalamaisten suomin valtuuksin.

Toimituksen poiminnat