paiviruippo

Miksi lapset kiduttavat eläimiä?

  • Onni elämästä.
    Onni elämästä.
  • Kun kaikki oli vielä hyvin.
    Kun kaikki oli vielä hyvin.
  • Sydän kutistui, kuoli. Klikkaa.
    Sydän kutistui, kuoli. Klikkaa.

Lapset ja nuoret eivät voi hyvin. Heissä on vihaa. Turhautumista. Pahoinvointia. Se johtuu Suomessa tehdystä politiikasta. Se vaikuttaa lapsiin, nuoriin, meihin kaikkiin. Suuri osa lapsista ja nuorista on heitteillä monella eri tavalla. Vain 20 % maamme lapsista ja nuorista elää ehjissä kodeissa.
 
Koko ajan vain vaativampi työelämä vie vanhempien voimavarat ja varastaa näin vanhemmat lapsilta. Isolla osalla palkka tai muut tulot ovat vielä niin pieniä, että ne hädin tuskin riittävät perusmenoihin. Se lisää entisestään vanhempien stressiä. Tämä kaikki vaikuttaa koko kodin ilmapiiriin ja perheen vointiin.
 
Henkinen heitteillejättö (vanhempi voi olla pakotettu tähän eri yhteiskunnallisista syistä tai se voi olla myös vanhemman oma, ehkä myös tiedostomaton valinta) jättää omat jälkensä, vaurionsa lapseen ja nuoreen.
 
Ei vika ole lapsissa, nuorissa ja kansalaisissa. Vastuussa tästäkin ovat maamme valta- ja rahaeliitit, jotka pakottavat politiikallaan kansalaiset elämään väärin. Opetelkaa purkamaan viha heihin. Opetelkaa sanomaan ei, en enää suostu tähän ja tällaiseen, koska se vahingoittaa läheisiäni ja koko maata. Suomi voisi olla aivan toisenlainen maa, kun vain tarpeeksi moni haluaisi sitä.
 
Nyt ihmiset purkavat vihansa ja turhautumisensa läheisiinsä, eläimiin ja syyttömiin ihmisiin. Nykyisessä menossa ihmisten itsekkyys vain kasvaa ja myötätunto vähenee. Valta- ja rahaeliitit tietävät sen, mutta se ei heitä häiritse, sillä heillä on omantunnon kohdalla vain syvä reikä tai mustaksi kutistunut kivikova sydän.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Niin ei tänne maailmaan olla tultu viihtymään. On hurja väärinkäsitys, että elämä olisi helppoa ja reilua tai tasa-arvoista ja, että yhteiskunnan tulee turvata tämä mukavuus.

Lapsia ei kannata opettaa viihtymään ja välttämään vastoinkäymisiä tai turhautumista. Se on karmea karhunpalvelus lapselle.

Eläinten rääkkäys on rääkkääjän oma valinta eikä hallituksen. Vanhempien tehtävä on opettaa pentunsa tavoille.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En niele tuota missä väität rääkkäyksen oma valinta periaatteena.

Uskottavaa olisi,jos esittäisit sen olevan sallittu,hyväksytty,normalisoitu tai muuten vaan yhdentekevä valinta ilman seurauksia. Ne seuraukset nimittäin lapselle voi esittää vain vanhempi.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Vastuussa tästäkin ovat maamme valta- ja rahaeliitit, jotka pakottavat politiikallaan kansalaiset elämään väärin. Opetelkaa purkamaan viha heihin."

Hyvin sanottu. Tässä yhteiskunnassa viha purkautuu kovin helposti turvapaikanhakijoihin, erilaisiin vähemmistöihin ja muihin sijaiskohteisiin, jotka ovat täysin syyttömiä tehtyyn pahoinvointipolitiikkaan ja sen seurauksiin. Lapsetkin ottavat sitten tästä mallia.

Juha Hämäläinen

#3. Älä naurata. Eläinten rääkkäämistä on ihan turha kytkeä vähemmistöjen syrjinnästä johtuvaksi. Jotenkin rylsää tuo jatkuva vähemmistöjen esilletuonti.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Jotenkin rylsää tuo jatkuva vähemmistöjen esilletuonti."

En ota vastuuta siitä, että koet vähemmistöt ärsyttäviksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Voi voi tätä lässytystä. Jos joku alkaa repimään siileiltä raajoja tai linnuilta siipiä, on pakko nyt todeta, että ei se ole hallituksen vika. Kyllä se rääkkääjä itse on syyllinen, ja jokainen rääkkääjän puolustelija on rääkkäyksen puolustelija ja siten itsekin osasyyllinen. Pahuutta täytyy voida kutsua pahuudeksi. Ja kyllä, hallitus on surkea, mutta silti. Ja jos joku nyt k e h t a a verrata eläinrääkkäystä "turvapaikanhakijoiden kohtaamaan syrjintään" niin ketkähän lapset siellä Vaasassa niitä linnunpoikasia rääkkäsivät?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"niin ketkähän lapset siellä Vaasassa niitä linnunpoikasia rääkkäsivät?"

Sieltähän se väistämättä tuli.

Se, että tuomittava toiminta johtuu vihan purkamisesta sijaiskohteisiin, ei muuten yhtään vähennä sen toiminnan tuomittavuutta. Osoita minun väittäneen muuta tai ole hiljaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Miksi ihmeessä olisin hiljaa? Millä valtuuksilla yrität vaientaa minut? Ja kommenttini oli myös suunnattu blogistille itselleen, joka on niin yksinkertainen, että luulee, että lapset rääkkäävät eläimiä siksi että he vain purkavat suuttumuksensa "rahaeliittiin" eläinten kautta. Voiko idioottimaisempaa väitettä ollakaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #11

Totta kai lapset ottavat mallia aikuisten tavoista purkaa vihaa (joka, kuten kirjoituksesta ilmenee, johtuu lasten kohdalla vain välillisesti niistä asioista, jotka aiheuttavat sitä aikuisille suoraan). Mikä tässä nyt on niin uskomatonta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #12

Uskomatonta on se, ettei suostuta kutsumaan sadismia sadismiksi, ilkeyttä ilkeydeksi ja pahuutta pahuudeksi. Kun joku kakara polttaa siiliä elävältä, se ei ole edes välillisesti "rahaeliitin" vika. Tällainen täysin mututuntumalta tapahtuva syyllisyyden ulkoistaminen milloin mihinkin omien poliittisten mieltymysten mukaan on vastenmielistä. Rääkkääjä on syyllinen rääkkäykseen ja piste.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #13

On tämä nyt vaikeaa. Kuten juuri äsken sanoin: "Se, että tuomittava toiminta johtuu vihan purkamisesta sijaiskohteisiin, ei muuten yhtään vähennä sen toiminnan tuomittavuutta."

Kannattaa kehittää sitä lukutaitoa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #14

No, entäs ne rahaeliitin hyvinvoivat lapset? Hekö eivät kiduta eläimiä koskaan? vai onko heidän tapauksessaan jokin muu taho vihan "oikea" kohde ja eläin vain "sijaiskohde"? Tuollainen syyllisyyden ulkoistaminen ei vain toimi. Se on eräänlainen ideologia, mutta ei se siitä totta tee.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Vain 20 % maamme lapsista ja nuorista elää ehjissä kodeissa" TUO!!

Ja yleinen trendi vie huonompaan ja huonompaan suuntaan!

uusio perheet ja yksinhuoltajuus ynm.ynm. on hyväksyttyjä jne.. Vielä kaikenlisäksi että lapsi pitää miettiä onko hän poika vai tyttö...

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Mitä on "ehjä koti" ja mistä sait tuon prosenttiluvun?

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Netistä jostain artikkelista aikoinaan.

80 % suomalaisista lapsista ja nuorista tulee tavalla tai toisella rikkinäisistä kodeista. Miksi yhteiskuntaa kehitetään kuitenkin vain ehjistä kotioloista tulevien 20 %n mukaan? Ymmärretäänkö sen seuraukset? Koska asiasta ei edes puhuta, niin ei tätä asiaa ole virallisesti edes olemassa. Tämä on yksi esimerkki lisää siitä, kuinka vääristynyt yhteiskuntamme todellisuudessa on.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Miksi ihmeessä sinä yrität työntää perheiden sisäiset ohngelmat yhteiskunnan kontolle? Eihän yhteikunta ole velvollinen kasvattamaan kenenkään lapsia, vaan se on perheen tehtävä. Jos ei ole kykyä kasvattaa jäkeläisiä, niin ehkä pitäisi kysyä, onko silloin järkevää hankkia lapsia? Se on nimittäin vain ja ainoastaan perheen sisäisestä dynamiikasta kiinni, minkä laisiksi heidän lastensa elämä muodostuu. Ympäristöllä on toki oma merkityksensä, mutta sekin on pitkälti vanhempien valintakysymys - halutaanko asua paikassa, jossa ympäristö eiole lapsiystävllinen, vai valitaanko kenties paikka,jossa lasten on hyvä kasvaa. Luultavasti tässäkin perheenvanhempien mukavuus ja helpon elämän tavoittelu ajaa lapsen tarpeiden ohi. Köyhäkin perhe voi elää hyvää elämää ja astaavasti hyvin toimeentuleva perhe saattaa olla suurissa vaikeuksissa ja sieltä usein kasvaa niitä koulukiusaajia ja huumehörhöjä. Kaikke muuta "hyvää" on tarjolla, mutta keskinäinen välittäminen, puhumattakaan kaiken kattavasta rakkaudesta puuttuu.
Mutta politiikan voi kyllä tästä hötäkästä jättää pois.

Jorma Sulander

Eräs joukkokidutus tapahtui Vaasassa. Se mitä iltalehti jätti kertomatta oli näiden lasten (4-10v) taustat, ( eivät Matteja ja Liisoja) edustavat tätä suomea "rikastuttavaa tahoa". Onko siis aavikkouskonto selitys näille raakalaismaisille teoille, sillä "rauhanuskonnon" ruuantuotanto vaatii myös kidutus tappoja eläimille! Jospa viattomat lapsukaiset vain harjoittelivat uskonnollisia rituaaleja. Niin ja onhan vielä se se inhottava suomalainen rasismi jonka vuoksi jaloa ja kaunista islamia edustavat henkilöt keppostelevat viattomasti eläinten kustannuksella. Että pistää VIHAKSI! Samaan aikaan joukko aikuisempia (vanhemmat?) pelasi fudista ihan muina potkijoina siinä vieressä, eivät reagoineet lapsien raakaan väkivaltaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ihan turha sysätä taas yhteiskunnan syyksi sitä, että lasten vanhemmilta on täydellisesti hukassa kasvatususote ja vanhemmuus omiin lapsiinsa. Sieltä sen mallin ja esimerkin ja vastuun pitää tulla ensisijaisesti.

Jorma Sulander

Orientaalinen islamilainen uskonto sivuuttaa vanhempien vastuun täysin! Muslimi ei KOSKAAN tee väärää tekoa, vaan aina on taustalla (Primus Motor) Allahin tahto jolloin raakuuden tekijä on tietenkin täysin viaton!

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

No huhu, huh, johan oli kirjoitus. Näkee, että eivät ole oikein nämä elämän realiteetit hallussa. Kansa voi suurelta osin paremmin kuin koskaan ja näitä väkivaltaisia lapsia ei kasva pelkästään alempien sosiaaliryhmien perheissä, vaan suurin osa häiriköistä kasvaa keskivertoa paaremmin toimeentulevissa perheissä.
Minkäköhän laisia hunsvotteja meistä sota-ajan ja sen jälkeisten pulavuosien lapsista olisi pitäny noilla kriteereillä tulla, sillä silloin tehtiin OIKEASTI töitä, joskus kellon ympäri ja elämä oli kurjaa monin eri tavoin, mutta meistä kasvoi kunnon ihmisiä. ei potkittu mummoja, ei rääkätty eläimiä, ei oltu koulukiusaajia, ei varkaita eikä muutenkaan pahemmin häiriköity. Me kun ei ehditty töiltäme pahan tekoon. Meillä ei ollut paljon, mutta meillä oli vanhemmat, jotka eivät ajatelleet vain itseään, eivätkä sitä, miten hyvältä heidän elämänsä näyttää ulospäin tai m iten paljon heille jää aikaa ITSELLE, OMAAN ELÄMÄÄN. Silloin vanhemmilla oli nuut mietittävää, kuten esimerkiksi se, miten saa ruokittua ne kaikki kymmenen suuta,jotka ruokapäydän ympärille kokoontuivat ja miten jaksaa taas aamulla lähteä työhön, kun nyt jo selkää koloottaa ja kädet huutavat melkein tuskanhuutoa, rankan työpäivän jälkeen. Jossain välissä piti pestä pyykit, oitaa mahdollisesti se pieni tila, josta sai edes vähän särvintä ruokapäytään ja paljon muuta.
Mikä sai sitten tämän nykynuorison vanhemmat luulemaan, että heille kasvaa kaikki valmiina kuin sille susrullisen kuuluisalle "Manulle", no se, että me halusimme tehdä maailmasta paremman ja lapsillemme helpomman elää, mutta samalla me tulimme kasvattaneeksi vastuuntunnottoman ja piittaamattoman sukupolven, jonka aikaansaanoksista me nyt sitten saamme kärsia. Meidät vanhukset on jätetty heitteille, työpaikat myyty ulkomaille ja jälkikasvu ellä kuin siat pellossa. Harmittaa, että pitikin yrittää tehdä asiat hyvin, kun ne näköjään ovat menneet päin pe`````tä.
Joten tuollainen aivopieru kyllä saa sappeni (ai niin, sehän meni jo) kiehumaan. Vai että on kaikki politiikan vika? No, kuka sitä politiikkaa sitten tekee, ne julkimot, jotka te arvon nuorempi sukupolvi olette sinne päättäjiksemme valinneet. Se näitä päätöksiä siellä tekee.

Toimituksen poiminnat