paiviruippo

Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Se kertoo siitä, että vallan tasapaino on todella huonossa jamassa, vallan pitkäaikaisesta väärinkäytöstä ja vastavoiman puutteesta, joka kertoo yhteiskunnan nykyisestä ja tulevasta rappiosta.
 
USAssa oikeisto teki tuhokapitalismin super-runttauksen 1980-luvulla Reaganin johdolla, josta seurasi 50 miljoonan jenkin köyhyys, slummilähiöt, parakkiasunnot, kodittomuus, huumejengit ja jengisodat, viha, poliisirasismi ja -väkivalta, rikollisuus ja muu väkivalta, alkuperäisväestöjen ja köyhien törkeä ja laaja syrjintä, kansallinen lihavuusongelma, jne. Britannia seurasi perässä nopeaan tahtiin Thatcherin johdolla.
 
Tämä sama oikeudenmukaisuuden, demokratian ja moraalin rappio on käynnissä myös Suomessa. Hivuttamista USAn mallin suuntaan on tehty täälläkin jo ainakin 20 vuotta.
 
Valtavat määrät kansalaisia on kuollut täysin turhaan tänä aikana ja ennenaikaisesti Suomessa, vuositasolla n. 5 000 kansalaista joka ikinen vuosi. Kuinka paljon on heitä tai itseään surevia ja traumatisoituneita ihmisiä keskuudessamme? Jokainen kansalainen tuntee tai tietää jonkun, joka tappoi itsensä (koska ei enää jaksanut tai kestänyt tätä helvettiä) tai jonkun, jonka joku tappoi (kostoksi, seottuaan, pelastaakseen itsensä, jne.).
 
Ruotsissa ollaan jo Suomea pidemmällä tässä rappiossa. Ihmisiä tapetaan lähes viikoittain teloitustyyliin kaduille ja slummilähiöissä. Aseita, huumeita, ryöstöjä, väkivaltaa ja jengejä. Täysin osattomia kuolee siinä sivussa. Poliisien kimppuun käydään, eikä heihin luoteta, vaan heidät koetaan vain eliitin suojelijoina, autoja poltetaan ja kouluja vandalisoidaan. Joukkoraiskaukset ovat arkipäivää. Niistä ei saada tuomiolle ketään. Oikeusvaltio ei toimi, jos sitä oikeusvaltiota koskaan on ollutkaan.
 
Milloin valtio romahtaa? Mitä kaikkea siihen tarvitaan? Miksi USAn tuhoisalle matkimiselle ei saada loppua täällä? Miksi tämäkin suht hyvä maa, Suomi kansalaisineen ja luonnon kera pitää tuhota?
 
Tämän kaiken kurjuuden ko. maissa ovat luoneet ja aikaansaaneet oikeistolaiset, ahneuteen sekä vallan- ja kunnianhimon mädättämät raha- ja valtaeliitit tukijoineen, kannattajineen ja äänestäjineen.
 
Nyt nämä samat roistoeliitit ovat uskovinaan, että kameravalvonta ja muu kansalaisten valvonta, poliisien lisääminen, kovemmat otteet (kansalaiset vastaan poliisit) ja vankiloiden täyttäminen rikoksia tehneillä auttaa näissä heidän luomiensa ongelmien ratkaisussa, yhteiskuntarauhan ja yhteiskunnallisen luottamuksen palauttamisessa. Herätkää poliisit harhastanne! Te olette osa kansaa.
 
Tämän oikeistoylivallan aikana nämä samat rosvoeliitit ovat kasvattaneet omaisuuksiaan ja etuoikeuksiaan kansalaisia köyhdyttämällä ja syyttämällä vielä kansaa kaikesta mahdollisesta, mitä he ovat itse tehneet ja tyrineet.
 
He ovat onnistuneet tekemään tämän kaiken epäoikeudenmukaisuuden ja vääryyden politiikallaan, keinottelemalla sekä myös rikollisin keinoin. Hyvin harva heistä on joutunut mihinkään vastuuseen teoistaan.
 
Tuntuuko ansaitsematon hyvä hyvältä?
 
Miltä se tuntuu, kun tietää, että köyhän perheen jälkeläisellä on nykyään todella heikot mahdollisuudet päästä pois köyhyydestä sinun tekojesi tähden tai siksi että, sinä äänestit näitä edellä mainittuja roistoja aina eri vaaleissa piittaamatta niistä ihmisistä, joilla ei enää mennyt hyvin, kuten sinulla?
 
Millaisen elämän takaa ahnehdittu, kahmittu ja kasautuva vauraus? Pitkän ja ihanan? Omatunnottoman? Sieluttoman ja moraalittoman? Mihin sisäinen kompassi katosi? Mihin katosi lapsena opittu oikean ja väärän erottaminen? Joko sinulla ja jälkeläisilläsi on käsissä nahkahanskat, jotka on revitty duunarin selkänahasta Bjarne Mursu Walrusin tapaan?
 
Mihin suuntaan ollaan menossa? USAn näyttämään suuntaan edelleen? Mitä se tarkoittaa? What's going on?
 
USAn ongelmista ja rappiosta voisi kirjoittaa uuden puheenvuoron.
 
--------------------------------------------
 
Tästä kauniista laulusta ja musiikista lohtua päivään sitä tarvitseville.
 
Israel IZ Kamakawiwoʻole kuoli 38-vuotiaana 26. kesäkuuta 1997 ylipainon aiheuttamiin ongelmiin.
 
Somewhere over the Rainbow
 
https://
 
 
 
 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Kyllä minusta vasemmistolaiset ovat tuhonneet tämän maan. Mieti nyt itsekin: natsi on kansallissosialisti. Sosialisti! Siis vasemmistolainen.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Suren todella tätä oikeiston ylivoimaa/-valtaa Suomessa, joka on kestänyt aivan liian kauan. Sen seurausta on mm. Perussuomalaiset, jotka eivät ole saaneet aikaiseksi mitään kansalaisten olojen parantamiseksi. Eivät ole saaneet kyllä mitkään muutkaan puolueet aikaan mitään yhteistä hyvää tähän maahan ja kansalaisille. :(

Pekka Pylkkönen

Eihän se varsinaisesti ole puolueiden homma vaan duunareiden ja yrittäjien. Hyvinvointia ei oikein synny muuta kuin tekemällä. Eli jos haluat hyvinvointia, lopeta ruikuttaminen ja käy töihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pylkkösen kannattaisi tutustua Noam Chomskyn tuotantoon rahavallasta ja kansantaloudesta noin yleisesti. Saisitte hieman tietoa miten systeemi toimii. länsimaailma ei tuhoutumassa vasemmiston takia vaikka vasemmisto onkin saatu mukaan uusliberaaliseen talouspolitiikkaan, kyllä me Reaganin ja Thatcherin jalanjälkiä olemme seuraamassa. Kannattaa katsoa.

https://areena.yle.fi/1-3319316

Pekka Pylkkönen

Chomskyn liki koko poliittinen tuotanto on tullut luettua. Erinomainen kirjoittaja ja hyviä pointteja. Silti hiukan valikoiva ja yksisilmäinen, kuten toki muutkin poliittiset kirjoittajat.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

"Kielitieteilijä Noam Chomsky on yksi maailman arvostetuimmista intellektuelleista. Hän on Yhdysvaltojen merkittävin poliittinen toisinajattelija ja maan ulkopolitiikan pitkäaikainen arvostelija. Kukaan muu ei ole yhtä sinnikkäästi herätellyt ihmisiä kyseenalaistamaan maailman vallanpitäjien toimintaa. Chomsky on tutkinut poliittisia linjauksia ja toimenpiteitä rikosoikeudellisella tarkkuudella vaatien poliitikkoja, instituutioita ja mediaa tilille tekemisistään."

Chomskyn kielten hierarkia oli yksi suurimmista löydöistä mitä tein väitöstutkimukseni aikana yli 10 vuotta sitten. Kaikki kielet voidaan sen mukaan mallintaa. Tein aiheesta innostuneena aikanaan patentteja ja yritykseni perustui siihen.

Pylkkönen on taas niin täydellisesti "metsässä", että tarvitsisi oppia ymmärtämään yleistä tiedon ja tieteen hierarkiaa, että kirjoittaminen paatoksella, tarkistamatta tunnepurkauksiaan, ei tule kysymykseen siellä, missä oikeata totuutta tavoitellaan ja on viisaampia kirjoittelijoita.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Ei muuta kuin ruvetaan käsittelemään niitä kirjoitusteni ongelmia yksi kerrallaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Se ikävä muutos, joka on kohdannut länsimaita 1990-luvulta lähtien on globalisaatio ja vapaakauppa. Tämä ikävä muutos on tarjonnut toisaalta puolestaan kermaa ja hunajaa kaukoidän taloustiikereille mm. Kiinalle.

Eivät Reagan tai Thatcher olleet hyväksymässä Kiinaa WTO:n jäseneksi tai helpottamassa kaukoidän halpatuotannon kauppaa paikallsessa Prismassa.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Globalisaatio ja vapaakauppa ovat olleet osa Reaganin ja Thatcherin ajamaa talouspolitiikkaa. Oleellinen osa.

Toisaalta globalisaation ja vapaakaupan avulla on nostettu ennennäkemättömän suuri määrä ihmisiä pois köyhyydestä. Kiitos tuosta köyhyyden vähentämisestä tosin kuuluu ensisijaisesti Kiinan kommunistiselle puolueelle.

Köyhyyden ja kurjuuden vähentämisen näkökulmasta Kiinan kommunistinen puolue on kyennyt aivan uskomattomiin suorituksiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #10

Kiinasta tuli WTO:n jäsen yli 10 vuotta Reaganin ja Thatcherin kausien jälkeen v. 2001.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mistä oikeiston ylivoima kertoo?
-siitä että muilla ei ollut mitään annettavaa,,devalvaatio/yya aikaa ei kukaan takaisin halua,,onnneksi !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"siitä että muilla ei ollut mitään annettavaa,,devalvaatio/yya aikaa ei kukaan takaisin halua,,onnneksi !"

Aivan, kaikki ovat tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ihan aikuisen oikeasti Ruippo, Suomi ei ole varsin oikeistolainen maa.

Tästä kertoo jo julkisten menojen osuus suhteessa BKT, joka on eräs maailman sosialistisimmista, ellei jopa kaikkein sosialistisin.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Se ei ole kansalaisten vika, että yhä suurempi osa kansasta elää köyhyydessä, syrjäytettynä ja sen seurauksena usein ihmiset vielä sairastuvat fyysisesti tai henkisesti.

Se maksaa ja paljon. Ja vuosi vuodelta vain enemmän juurikin maassa tehdyn oikeistopolitiikan takia.

Hallitusjohdossa on ollut joko Kokoomus tai Keskusta lähes 15 vuotta ja jälki on sen näköistä.

Ei ole esim. Islannilla näitä ongelmia, joten vika on maamme johdossa ja siinä, että miten he ovat asioita hoitaneet.

'Kaikki johtuu vain siitä, että velkana rahakiertoon lisätty raha vuotaa yritysten kautta rikkaille pois kierrosta. Kun kierrossa oleva raha pienenee, kulutus vähenee ja investointien tarve vähenee samalla.

Kun ei ole, mihin investoida, rahat jäävät lopulta pysähtyneinä rikkaille ja velkojen takaisin maksuun ei enää voida rahoja kierrosta saada, jolloin yksityiset, yritykset ja valtiot ottavat lisää velkaa. Mihin luulette uusliberalismin lopulta johtavan?'

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Perinteisen vasemmiston heikkouteen minusta hyvin paljon vaikuttaa se, että he (siis vasemmistonpoliitikot) ovat hylänneet omat perinteiset kannattajansa.

On oikeastaan aika yllättävää, että vasemmiston edustajat eivät ole julkisesti ajaneet asioita, jotka tukisivat perinteisten duunarityöpaikkojen (teollisten työpaikkojen) pitämistä Suomessa ja mahdollisesti jopa lisäämistä. Tai yleensä edes puhuneet noista työpaikoista. Duunarityöt kun ovat lisäksi olleet niitä töitä, joiden avulla on päästy pois köyhyydestä.

Duunarit ovat perinteisesti meillä Suomessa äänestäneet vasemmistoa (samoin kuin muuallakin Euroopassa).

Mutta ketä duunarit tai köyhät nyt äänestäisivät? Siis omien etujensa ajamisen näkökulmasta.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tietyn vasemmisto-oikeisto tasapainon tulos.Yhteiskuntamme on arvioitu eräässä tutkimuksessa maailman vähiten epäonnistuneeksi(somalia epäonnistunein).Nykyinen federalistinen oikeistotuulahdus epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan lisäksi voi huonontaa nykyistä jo heikkenevää yhteiskuntarauhaa.

Pekka Pylkkönen

Itsekin uskon tälläiseen kauhun tasapainoon joka on toiminut varsin hyvin joitain poikkeuksellisia ajanjaksoja lukuunottamatta. Siis kokonaisuutena arvioiden.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tähän tapahtuneeseen oikeiston nousuun, siis en tarkoita nyt mitään natsismi-oikeistoa vaan oikeistoa kuten Kokoomus ja RKP, voi olla muitakin syitä.

Näen asian vähän niin että kun Mauri on
tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä.

Siis kun Ay-liike ja työväenpuolueet saivat nostettua kansan elintason sille tasolle mitä se nyt on niin ihmiset alkoivat ajatella etä he ovatkin varakkaita tai ainakin kuuluvat keskiluokkaan. Tätä viljelee media yhtenään kun se puhuu keskiluokkaisten tulotasosta, mutta eihän keskiluokkainen ole se joka tänään hankkii 60 000;- vuositasolla. Mutta hänelle uskotellaan niin. Ja eihän keskiluokkainen enää voi kuulua tai äänestää työväenpuoluetta. Siispä se äänestää oikeistoa tai ainakin ns. Vihreitä jotka myös kuuluvat oikeistoon.

Jarmo A. Millä tavalla olisi mahdollista että täällä pidettäisiin työvoima- ja pääomavaltaiset työpaikat näillä palkkakustannuksilla, etäisyyksillä ja ympäristö-olosuhteilla? Taloudellisesti vain niin että joku tukisi tällaista teollisuutta, ei muuten. Tukeminen taas veisi valtion konkurssiin ennemmin tai myöhemmin sillä sehän on samaa kuin antaisi vastikkeetta rahaa joko palkkoihin tai myös teollisen toiminnan pyörittämiseen. Rahaa, joka tulisi verotuksesta.

Me tarvitsemme työtä joka vaatii korkeaa koulutusta ja osaamista. Mutta emme työpaikkoja joissa tarvitaan paljon ihmisiä jos emme hyväksy sitä että tänne luodaan uusi, oikeasti köyhien luokka.
Mikään yritys ei pysy pystyssä jos se ei tuota niin paljoa että omistajille jää kohtuullinen siivu. Mikä on kohtuullinen on sitten eri keskustelu.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

"Jarmo A. Millä tavalla olisi mahdollista että täällä pidettäisiin työvoima- ja pääomavaltaiset työpaikat näillä palkkakustannuksilla, etäisyyksillä ja ympäristö-olosuhteilla? Taloudellisesti vain niin että joku tukisi tällaista teollisuutta, ei muuten. Tukeminen taas veisi valtion konkurssiin ennemmin tai myöhemmin sillä sehän on samaa kuin antaisi vastikkeetta rahaa joko palkkoihin tai myös teollisen toiminnan pyörittämiseen. Rahaa joka tulisi verotuksesta."

Hmm... Pääomavaltaisten työpaikkojen osalta pitäminen ei ole ongelma, sillä työn kustannus ei ole pääomavaltaisissa työpaikoissa yleensä mikään erityinen ongelma. Pääomavaltaisilla aloilla (muistaakseni metsäteollisuus on yksi maailman pääomavaltaisimmista aloista) yleensä muut tekijät ovat ratkaisevia. Raaka-aine, pääoman hinta, energia yms. Pääomavaltaisia aloja en siksi kykene näkemään ongelmana.

Työvoimavaltaisista aloista olen pitkälti samaa mieltä sen osalta, että meillä ei kannata tehdä alhaisen tuottavuuden juttuja. Singapore, Sveitsi ja Japani ovat maailman teollistuneimpia maita (eli tuottavat teollisia tuotteita per asukas) ja aika hyvin ovat kyenneet pitämään teolliset työpaikkansa ja elintasonsa. Saksa on myös hyvä esimerkki asiasta.

Toisin sanoen en nielaisi tuota mantraa siitä, että teollista tuotantoa ei voisi kehittyneissä maissa harrastaa ja kannattavasti.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Oikaisit vähän, kirjoitin tai tarkoitus oli että pääoma- ja työvoimavaltaislla, siis aloilla jotka tarvitsevat sekä että.
Sekä Sveitsi että Japani ovat hyvin pitkälle erikoistuneita maita joissa ei tuoteta sellaista mikä vaatii paljon työvoimaa tuotettua yksikköä kohti. Näiden maiden teollisuus on hyvin pitkälle automatisoitua.
Teollisen tuotannon siis pitää olla pitkälle automatisoitua ja kehittynyttä.

Meiltä lähti sekä Nokia alihankkijoineen, mm. Perlos, joissa tuotanto oli automatisoitua ja tuotteet kehittyneitä mutta ne vaativat samalla paljon työvoimaa jolloin kustannukset nousivat liian korkeiksi.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Erittäin hyvä kirjoitus, moni haluaa ummistaa silmänsä totuudelta niin kauan kun se ei heitä itseään koske. Toki jokainen meistä haluaa hillotolpasta osansa, en tunne yhtään ihmistä jolle ei extra kelpaisi.

Jostain syystä ihmiset haluavat tukea politiikkaa joka oikeastaan vain tuo hyötyä isojen yritysten ylimmillä lauteilla istuville, ei ole avautunut meikäläiselle miksi. Tämä ei luo edes imua pienemmille yrityksille, päinvastoin vie heidän asiakkailtaan rahat.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Olisiko yksinkertainen vastaus että siitä kun maat jossa vasemmisto vallassa pääsääntöisesti menestyvät taloudellisesti huonosti ja yksilön vapauksia rajoitetaan enemmän kuin maissa joissa oikeisto vahvassa osassa hallinnossa.

Kautta maan piirin kansalaiset aineellisen hyvinvoinnin myötä tulevat yhä itsekkäimmiksi ja materialistisemmiksi, näitä ominaisukksia tyydyttää paremmin oikeistolainen meno.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Joka tapauksessa, luulisi näitä työpaikkansa säilyttäneitäkin kiinnostavan mistä saataisiin palkkatyötä työttömille. Lisäähän nykyinen työttömyys verorasitusta kaikille muille.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Se ei ole kansalaisten vika, että yhä suurempi osa kansasta elää köyhyydessä, syrjäytettynä ja sen seurauksena usein ihmiset vielä sairastuvat fyysisesti tai henkisesti. Se maksaa ja paljon. Porvarit kuitenkin jatkavat kansantappotalkoitaan, eivätkä seurauksista välitä. Kansa on aina heidän mukaansa se syyllinen rahan menoon, nousseisiin kustannuksiin, jne. vaikka porvarit itse luovat tätä kansan ja maan tuhoa koko ajan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ruippo ei taida muistaa, missä kunnossa Britannian talous oli Labourin vallan jälkeen, kun Thatcher otti äänivyöryllä tehtävänsä vastaan v. 1979. Tuolloin se köyhyys Britanniassa oli varsin käsin kosketeltavissa. Maan kukoistava teollisuus oli varsin nopeasti tuhottu tuolloisen ay-sidoksisen Labourin aikana.

Ruipon tekstistä ei nyt käy selväksi, kohdistaako hän kritiikkinsä yksilöidysti tiettyihin maihin ja hallintoihin, vai ruikkiiko hän nyt summa mutikassa markkinatalousinhoaan kaikkiin suuntiin ?

Historiallisesti maailman vasemmisto on epännistunut kaikkein pahiten köyhyyden kitkemisessä ja hyvinvoinnin levityksessä yhteiskunnissa. Kuolleisuuden kasvattamisessa väkivallan ja nälänhätien keinoin 1900-luvun vasemmisto on ollut todistettavasti ja maailmanhistoriallisesti ikiaikaisesti täysin lyömätön.

Yksi asia on varma. Maapallolla tallustavien kaksijalkaisten köyhyys tulee lisääntymään edelleen kiihtyvästi, eikä syynä ole mikään muu, kuin liikakansoitus, ehtyvät luonnonvarat ja luonnon tuhoaminen, ja tällä ei ole suurtakaan tekemistä yleisesti ihmisten ajatusmaailman kanssa. Ruoponkin ihanneyhteiskunnat ovat olleet tässä suhteessa varsin julmia huomioon ottaen sekä ihminen, että luonto.

Jos Ruippo nyt tässä roiskii Yhdysvaltoja, niin olisi ainakin hyvä pohtia sitä, että mitä merkitystä työn puutteen mukanaan tuomaan kurjistumiseen on väestönkasvulla, joka on yli kaksinkertaistanut väkimäärän USA:ssa 150 miljoonasta 315 miljoonaan 19650-luvun jälkeen maailman tuotannon samalla tehostuessa, automatisoituessa ja globalisoituessa ? Rajusti lisääntyville käsipareille ei ole enää tarvetta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Esimerkki kommunistisesta Venezuelasta: Paikallisen "K-kauppiaan" mainos sanomale3hdessä kuuluisi suunnilleen seuraavasti. Vessapaperia 6 rullaa tänään 100 pesoa/kpl huomenna 400 pesoa, kiirehdi hoi ... Apteekkareilta vain ei-oota. Sentään öljyvaltio luku- ja kirjoitustaitoineen, ai niin ja misseineen.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

"Historiallisesti maailman vasemmisto on epännistunut kaikkein pahiten köyhyyden kitkemisessä ja hyvinvoinnin levityksessä yhteiskunnissa."

Taitaa Kiinan kommunistinen puolue olla kaikkein parhaiten onnistunut taho kautta aikojen. Siis köyhyyden kitkemisessä ja hyvinvoinnin levityksessä.

Kieltämättä hieman aikaisemmin olivat puuhastelleet kulttuurivallankumouksen yms kanssa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kiinan kommunistisessa puolueella ei ole mitään muuta tekemistä sosialismin kanssa, kun vanhakantainen järjestelmä- ja käskystysbyrokrtiailman demokratiaa ja vapaita vaaleja. Kiinan kommunistisen puoluekokousen jäsenet ajelevat kokouksiin Bentleyin ja Cadillacein. Jokaiselta italialaisiin pukeutuneelta kommunistilta löytyy ranteesta myös 100.000 dollarin sveitsiläinen aikakone.

Ajatellas vielä, että Kiina käytti enemmä betonia rakntamiseen v. 2005 - 2015 välillä, kin mitä koko Eurooppa on betonoinut koko historiansa ainana ! Tästä eteenpäin siis kannatta edelleen vähentää ja rankaista eurooppalaista energiankäyttöä ja vapautta samalla Pariisin sopimuksen tapaan Kiina kaikesta rajoituksista aina vuoteen 2030 asti !

Sutten vielä sanotaan, että Trump on vastuuton.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Demarit ovat hommansa tehneet jo. Vasemmisto ja Vihreät hiipuvat
muuallakin Euroopassa. Oikeisto saa yhä enemmän valtaa Suomessa
ja Kokoomus saa kannatusta yli puoluerajojen kurituksen ja kyy-
kytyksen agendasta huolimatta. Mikä Suomea vaivaa, täysi mysteeri
ainakin itselle ?? Petteri Orpoa alias "Avoimet Tornion Ovet"
povataan jo "koko kansan" seuraavaksi pääministeriksi jne.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Itse näkisin tällähetkellä ainakin neljä pääongelmaa:

1. Vasemmisto ja oikeisto ovat jämähtäneet menneisyyteen

2. Uudet, aikaamme sopivat visiot puuttuvat

3. Edellisiin yhdistettynä poliittinen päätöksenteko on jumittunut etujärjestöpolitikoinniksi. Tällähetkellä mitään todellisia uudistuksia ei saada läpi missään länsimaassa.

4. Fiat-valuutat ovat purkautumassa raha- ja pankkijärjestelmän viallisuudesta johtuvan ylivelkaantumisen ja sen "korjaustoimenpiteiden" eli rahaelvytyksen vuoksi.

Itse odottelenkin jo tilanteen kriisiytymistä.

Seppo Mononen

Ks. /www.litorina.org/
mm. Vaasan käräjäoikwuden tuomioperuste:"Kaksi todistajaa oli kertonut kahdesta henkilöstä, jotka kertoivat..."

Seppo Mononen

...Ja Vaasan Hovioikeus tuomioperuste (Ei näyttöä): "Mononen olisi voinut törmätä, jos olisi peruuttanut..!"

Ks. /www.litorina.org/

Seppo Mononen

Ks. /www.litorina.org/vaasanmafia/

Toimituksen poiminnat