Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Se kertoo siitä, että vallan tasapaino on todella huonossa jamassa, vallan pitkäaikaisesta väärinkäytöstä ja vastavoiman puutteesta, joka kertoo yhteiskunnan nykyisestä ja tulevasta rappiosta.
 
USAssa oikeisto teki tuhokapitalismin super-runttauksen 1980-luvulla Reaganin johdolla, josta seurasi 50 miljoonan jenkin köyhyys, slummilähiöt, parakkiasunnot, kodittomuus, huumejengit ja jengisodat, viha, poliisirasismi ja -väkivalta, rikollisuus ja muu väkivalta, alkuperäisväestöjen ja köyhien törkeä ja laaja syrjintä, kansallinen lihavuusongelma, jne. Britannia seurasi perässä nopeaan tahtiin Thatcherin johdolla.
 
Tämä sama oikeudenmukaisuuden, demokratian ja moraalin rappio on käynnissä myös Suomessa. Hivuttamista USAn mallin suuntaan on tehty täälläkin jo ainakin 20 vuotta.
 
Valtavat määrät kansalaisia on kuollut täysin turhaan tänä aikana ja ennenaikaisesti Suomessa, vuositasolla n. 5 000 kansalaista joka ikinen vuosi. Kuinka paljon on heitä tai itseään surevia ja traumatisoituneita ihmisiä keskuudessamme? Jokainen kansalainen tuntee tai tietää jonkun, joka tappoi itsensä (koska ei enää jaksanut tai kestänyt tätä helvettiä) tai jonkun, jonka joku tappoi (kostoksi, seottuaan, pelastaakseen itsensä, jne.).
 
Ruotsissa ollaan jo Suomea pidemmällä tässä rappiossa. Ihmisiä tapetaan lähes viikoittain teloitustyyliin kaduille ja slummilähiöissä. Aseita, huumeita, ryöstöjä, väkivaltaa ja jengejä. Täysin osattomia kuolee siinä sivussa. Poliisien kimppuun käydään, eikä heihin luoteta, vaan heidät koetaan vain eliitin suojelijoina, autoja poltetaan ja kouluja vandalisoidaan. Joukkoraiskaukset ovat arkipäivää. Niistä ei saada tuomiolle ketään. Oikeusvaltio ei toimi, jos sitä oikeusvaltiota koskaan on ollutkaan.
 
Milloin valtio romahtaa? Mitä kaikkea siihen tarvitaan? Miksi USAn tuhoisalle matkimiselle ei saada loppua täällä? Miksi tämäkin suht hyvä maa, Suomi kansalaisineen ja luonnon kera pitää tuhota?
 
Tämän kaiken kurjuuden ko. maissa ovat luoneet ja aikaansaaneet oikeistolaiset, ahneuteen sekä vallan- ja kunnianhimon mädättämät raha- ja valtaeliitit tukijoineen, kannattajineen ja äänestäjineen.
 
Nyt nämä samat roistoeliitit ovat uskovinaan, että kameravalvonta ja muu kansalaisten valvonta, poliisien lisääminen, kovemmat otteet (kansalaiset vastaan poliisit) ja vankiloiden täyttäminen rikoksia tehneillä auttaa näissä heidän luomiensa ongelmien ratkaisussa, yhteiskuntarauhan ja yhteiskunnallisen luottamuksen palauttamisessa. Herätkää poliisit harhastanne! Te olette osa kansaa.
 
Tämän oikeistoylivallan aikana nämä samat rosvoeliitit ovat kasvattaneet omaisuuksiaan ja etuoikeuksiaan kansalaisia köyhdyttämällä ja syyttämällä vielä kansaa kaikesta mahdollisesta, mitä he ovat itse tehneet ja tyrineet.
 
He ovat onnistuneet tekemään tämän kaiken epäoikeudenmukaisuuden ja vääryyden politiikallaan, keinottelemalla sekä myös rikollisin keinoin. Hyvin harva heistä on joutunut mihinkään vastuuseen teoistaan.
 
Tuntuuko ansaitsematon hyvä hyvältä?
 
Miltä se tuntuu, kun tietää, että köyhän perheen jälkeläisellä on nykyään todella heikot mahdollisuudet päästä pois köyhyydestä sinun tekojesi tähden tai siksi että, sinä äänestit näitä edellä mainittuja roistoja aina eri vaaleissa piittaamatta niistä ihmisistä, joilla ei enää mennyt hyvin, kuten sinulla?
 
Millaisen elämän takaa ahnehdittu, kahmittu ja kasautuva vauraus? Pitkän ja ihanan? Omatunnottoman? Sieluttoman ja moraalittoman? Mihin sisäinen kompassi katosi? Mihin katosi lapsena opittu oikean ja väärän erottaminen? Joko sinulla ja jälkeläisilläsi on käsissä nahkahanskat, jotka on revitty duunarin selkänahasta Bjarne Mursu Walrusin tapaan?
 
Mihin suuntaan ollaan menossa? USAn näyttämään suuntaan edelleen? Mitä se tarkoittaa? What's going on?
 
USAn ongelmista ja rappiosta voisi kirjoittaa uuden puheenvuoron.
 
——————————————–
 
Tästä kauniista laulusta ja musiikista lohtua päivään sitä tarvitseville.
 
Israel IZ Kamakawiwoʻole kuoli 38-vuotiaana 26. kesäkuuta 1997 ylipainon aiheuttamiin ongelmiin.
 
Somewhere over the Rainbow
 
https://
 
 
 
 
 

paiviruippo
Sitoutumaton Helsinki

Kansalaistoimija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu