paiviruippo

Elämän tahti on liian kova

  • Poliisikin sanoo jo, että ihmiset eivät jaksa enää.
    Poliisikin sanoo jo, että ihmiset eivät jaksa enää.
  • Kiire ja stressi sairastuttavat ihmiset ja vievät myös hautaan ennenaikaisesti.
    Kiire ja stressi sairastuttavat ihmiset ja vievät myös hautaan ennenaikaisesti.

Voiko krooninen väsymysoireyhtymä, CFS-sairaus johtua siitä, että elämä on ollut ja on liian hektistä ja että ihminen ei ole saanut tarpeeksi lepoa, eikä etenkään ole ollut aikaa käydä läpi asioita, tunteita ja elettyä elämää?
 
Krooniseen väsymysoireyhtymään sairastuvat eniten paljon urheilevat. *
 
Jos ja kun ihminen aina vain puskee eteenpäin sisulla ja sinnikkäästi, lähtee aina lenkille, salille, urheilemaan, tmv., vaikka tunteet ja asiat kaipaisivatkin käsittelyä ja läpikäyntiä eri keinoin (puhuminen, itkeminen, kirjoittaminen, sureminen, jne.) ja koko elämä ja sielu kaipaa sekä huutaa pysähtymistä, hidastamista, hiljentymistä ja rauhaa, mutta ihminen ei tunnista näitä tarpeita, niin silloin hän sairastuu lopulta tavalla tai toisella.
 
Pääsyy tähän kaikkeen on jatkuvaa suorittamista ja tehokuutta korostava yhteiskuntamme, jossa ei muka saisi pysähtyä ja huilata ennen kuin haudassa. Läheisen kuolemasta olisi selvittävä kuukaudessa ja väkivallan uhriksi joutumisesta tulisi muuttua selviytyjäksi viikossa, vaikka nämä molemmat asiat voivat viedä ihmisiltä vuosikymmeniä, jopa koko loppuelämän.
 
Jatkuva kiire ja stressi sairastuttavat suuren osan ihmisistä ja vievät myös hautaan ennenaikaisesti.
 
Tiesitkö, että 90 % fyysisistä sairauksista on jollain tavalla stressin aiheuttamia?
 
Stressin on arvioitu vaikuttavan jopa 60 prosenttiin ihmisen sairauksista.
 
Jatkuva tehokkaana oleminen, stressi ja elämän pakkotahtisuus johtavat erilaisiin sydän-, aivo- ja muistisairauksiin, syöpiin sekä vakaviin masennuksiin ja moniin muihin psyykkisiin ongelmiin ja sairauksiin. Skitsofreniasta on jo tullut kansantauti Suomessa (yli 50 000 sairastunutta).
 
Nuorimmat muistisairauksiin sairastuneet ja kuolleet ovat nykyään 30-vuotiaita. Yleisen hälytysvaroituksen tulisi soida joka päivä kaikkialla tämän johdosta.
 
Mitä enemmän kansalaisia hyväksikäytetään esim. työelämässä (ajatus, että ihmiset ovat kertakäyttökamaa ja tilalle saa aina uusia) ja yhteiskunnassa muutenkin, niin sitä enemmän ihmiset sairastuvat ja näin myös terveys- ja sosiaalikustannukset kasvavat yhteiskunnassa aina vain yhä suuremmiksi.
 
Entä jos krooninen väsymysoireyhtymä johtuukin sisäänpäin kääntyneestä vihasta?
 
Kokeilepa sitä, että alat purkamaan vihaasi eri tavoin (esim. kansalaistoiminta, kirjoittaminen, kuvien tekeminen, jne.) raivokkaasti niihin tahoihin ja kaikkiin niihin ihmisiin, jotka hyväksikäyttävät ja kohtelevat huonosti kansalaisia.
 
Älä anna kenenkään tai minkään tahon hyväksikäyttää itseäsi.
 
Et syntynyt tähän maailmaan raataaksesi itseäsi hengiltä.
 
Suojele itseäsi. Elämäsi on sinun, ei kenenkään muun.--------------------------------

* Krooninen väsymysoireyhtymä eli CFS piinaa erityisesti urheilullisia ihmisiä ja yleistyy yleistymistään.
 
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mystinen-oireyhtyma-iskee-e...


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kiiramhjaakkola kuva
Kiira Jaakkola

Ai että "krooninen väsymysoireyhtymä johtuukin sisäänpäin kääntyneestä vihasta?" Tieteellisen tutkimuksen piirissä tällä hetkellä vahvin teoria lienee se, että tulehduksellisten sytokiinien vapautuminen immuunijärjestelmän aktivoitumisen yhteydessä laukaisee oireilun joko aivojen sisä- tai ulkopuolella. Mutta ihan jännä ehdotus tuokin.

MS-tauti muistuttaa monessa kohtaa kroonista väsymysoireyhtymää. Olisikohan siihenkin jokin kiva psykologisoiva teoria?

"Kokeilepa sitä, että alat purkamaan vihaasi eri tavoin (esim. kansalaistoiminta, kirjoittaminen, kuvien tekeminen, jne.) raivokkaasti niihin tahoihin ja kaikkiin niihin ihmisiin, jotka hyväksikäyttävät ja kohtelevat huonosti kansalaisia." Heh: http://kiiramhjaakkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Käyttäjän kiiramhjaakkola kuva
Kiira Jaakkola

Yhteiskunnallista vaikuttamista 19.1.2018.
https://youtu.be/P0twfFpAj2g

Aika paljon muutakin on tehty sekä näkyvästi että kulissien takana. ;)

Toimituksen poiminnat