paiviruippo

Mistä elämässä on kyse?

  • Ahneus on tuhoavaa.
    Ahneus on tuhoavaa.

Elämän tarkoitus on muutoksessa koko ajan kuten on elämäkin. Välillä elämän tarkoitukseksi riittää se, että pysyy hengissä.
 
Elämässä on kyse siitä, että ihminen erottaa oikean ja väärän toisistaan sekä siitä, että muistaa oikeudenmukaisuuden kaikissa asioissa. Nämä antavat elämälle sisältöä, tarkoitusta sekä päämäärää kohti parempaa ihmisyyttä ja maailmaa.
 
Kun ihminen tekee väärin tai vääryyttä, niin hän on vastuussa siitä ja mahdollisista seurauksista ja hänen tulee kantaa vastuunsa.
 
Mitä sinä jätät jälkeesi tähän yhteiskuntaan ja maailmaan kuolemasi jälkeen?
 
Millainen on sinun elämänjälkesi?

Elämään kuuluu kärsimys. En tiedä miksi. Joskus se johtuu siitä, että elämme ja toimimme väärin.

Ne, jotka ovat kärsineet ovat vieneet maailmaa eteenpäin, eivät ne, jotka ovat aiheuttaneet kärsimystä.
- Leo Tolstoi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Mistä elämässä on kyse?''

Suvun ja lajin jatkumosta. Ei mistään muusta.

Moni pelkää suvun jatkamisessa vasemmistolaista degeneroitumista ja syntyvyys on romahtanut.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Elämä haluaa ainoastaan elää. Kaikki muu on extraa, oikea ja väärä ihan jumalaista. Elämäilmiö yrittää ehkä käyttää ihmisoliota ovelasti hyödykseen levitäkseen mualle avaruuteen ennen seuraavaa suurta asteroidia tai viime kädessä auringon paisumista. Elämässä on kyse ainoastaan elämästä, muodossa tahi toisessa. Ihminen tuskin lajina kauaa jaksaa, sen verran pää on globaalisti pipi. Ostin tosin juuri Valtaojan uuden kirjan "Kohti ikuisuutta", saattaa olla sen luettuani että kommentoin eri tavalla, tai sitten en. Tylsää, ei ollenkaan ;D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jari Rajala: "Elämäilmiö yrittää ehkä käyttää ihmisoliota ovelasti hyödykseen levitäkseen mualle avaruuteen ennen seuraavaa suurta asteroidia tai viime kädessä auringon paisumista. Elämässä on kyse ainoastaan elämästä, muodossa tahi toisessa."

Lievästi sanottuna ympäripyöreää ja diffuusia on Jarin kuvaus elämän tarkoituksesta.
Lohdullista lienee, että Esko Valtaoja on vähintään yhtä ulalla asiasta kuin Rajala.

Tarjoan blogistin otsikkokysymykseen Raamatun ilmoittamaa vastausta:
"Ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille" 1.Joh.kirje 1:2
"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä;" Joh.14:6

Evankeliumin totuuden vastaanottaminen vaatii nöyrtymistä ja sen tunnustamista, että ihmisjärjen voimalla ei maailmankaikkeus ja elämän mysteeri tule koskaan avautumaan. Ei koskaan. Ei Valtaojalle eikä yhdellekään muullekaan taapertajalle.

Jeesus sanoo: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt." Luuk.10:21

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Miten nämä mainitsemasi ”lapsenmieliset” ovat sitten edistäneet esum. tieteellistä tuntemustamme maailmankaikkeudesta jos heillä on oikea tieto? Vastaan puolestasi, eivät yhtään mitenkään ;-/ Pitäisikö sitten mielestäsi seinille puhumista jatkaa kunnes loppu tulee, vai ottaako kohtalo ihmiskuntana vihdoin omiin käsiin? Itse väitän että viimeksi mainittua vaihtoehtoa kannattaisi ainakin yrittää ;)

Toimituksen poiminnat