paiviruippo

Kaikkia kansalaisia tarvitaan tulevaisuudessakin

  • Holmström ja Wahlroos palvovat USAa?
    Holmström ja Wahlroos palvovat USAa?

Kaksi suomenruotsalaista elitistiä Wahlroos ja Holmström (jotka eivät tiedä tavallisten ihmisten elämästä mitään) kertovat visioita maamme tulevaisuudesta (Finlandia-talo 10.8.2017), joita heidän eliittikumppaninsa (kok, kesk, rkp, jne.) rakentavat politiikallaan silmät ahneudesta kiiluen ja perseet kiimaisena parhaillaan sekä koko ajan ympäri Suomea ja maailmaa.
 
Jos työpaikat vähenevät rajusti, niin kansalaisten perus-toimeentulo on taattava kansalaispalkalla. Se on valtion velvollisuus.
 
Kansalaispalkan/perustulon on riitettävä kohtuulliseen elämiseen (asumisen kulut, ruoka, terveydenhoito, lääkkeet ja kulutus), eli se on n. 1 500 euroa/kk tällä hetkellä.
 
Voidaan tehdä myös sellaista politiikkaa, jolla luodaan työpaikkoja muillekin kuin vain korkeakoulutetuille.
 
Vai onko tarkoitus syrjäyttää pari miljoonaa kansalaista ja loput 500 000 korkeakoulutettua hoitaa kaikki Suomen työt? (Vuonna 2016 Suomessa oli 15–74-vuotiaita työllisiä 2 448 000.)
 
Miten käy verotulojen? Millä rahoilla maan julkiset palvelut ja infrat hoidetaan? Mistä rahoista maksetaan kansalaispalkat?

 
• Infrastruktuuri ( = perusrakenteet ja palvelut eli esim. terveydenhoito, tiet, koulut, muut tärkeät rakennukset (mm. sairaalat, päiväkodit, jne.), sosiaalitoimi, liikenne, sähkö- ja viemäriverkostot, sillat, jne.)
 
• Verotuksella mahdollistetaan julkiset palvelut (terveydenhoidosta opiskeluun, neuvolasta vanhuspalveluihin, teidenkäytöstä oikeusturvapalveluihin, jne.) kaikille kansalaisille, eikä vain heille, joilla on varaa ostaa itselleen näitä palveluja.
 
Myös aivan tavallisia duunarintöitä ja myös suht yksinkertaista työtä tarvitaan paljon tulevaisuudessakin. Niitä voidaan luoda niin valtiollisesti, kunnallisesti kuin yksityisestikin. Kaikilla ei ole lukupäätä tai halua opiskeluun. Halu ja kyky opiskeluun syntyy osalla vasta myöhemmällä iällä.
 
Myös monella eri tavalla työrajoitteiset, vammaiset, osittain sairaat, jmv. tarvitsevat esim. ei-niin-vaativia, tavallisia, yksinkertaisia, kevyitä tai helppoja, jne. työtehtäviä.

 
Vai onko tarkoitus, että korkeakoulutetut hoitaisivat nämäkin hommat omien akateemisten töidensä ohessa?
 
Esim. lähihoitaja, siivooja, maalari, rakennustyöläinen, parturi/kampaaja, taksinkuljettaja, järjestyksenvalvoja, vartija, ravintolatyöntekijä, palomies, kiinteistönhoitaja, bussinkuljettaja, hotellivirkailija, poliisi, postinkantaja, torimyyjä, ensihoitaja, leipomotyöntekijä, rekkakuski, sähköasentaja, putkimies, metsäkoneenkuljettaja, hieroja, kotityöpalvelutyöntekijä, uimavalvoja, ahtaaja, ratapihatyöntekijä, aseseppä, huonekaluverhoilija, puuseppä, suutari, kalastaja, maatalouslomittaja, hitsaaja, lihavalmistetyöntekijä, kouluavustaja, asfalttityöntekijä, nuohooja, kaivinkoneenkuljettaja, muurari, kirvesmies, raudoittaja, päiväkotiapulainen, perhepäivähoitaja, nuoriso-ohjaaja, henkilökohtainen avustaja, hoiva-avustaja,  hätäkeskuspäivystäjä, rajavartija, tullitarkastaja, pysäköinnintarkastaja, turvamies/-nainen, hissinasentaja, sulattaja, pelitestaaja, mikrotukihenkilö, paperikoneenhoitaja, laborantti, sahatyöntekijä, vanerityöntekijä, ompelija, suuhygienisti, välinehuoltaja, hammashoitaja, kätilö, röntgenhoitaja, sairaala-apulainen, roskakuski, ikkunanpesijä, marjanpoimija, kioskimyyjä, autonkorjaaja, puistotyöntekijä, vahtimestari, tiskaaja, muuttomies, varastotyöntekijä, puhelinmyyjä, matkalippujen tarkastaja, kahvilatyöntekijä, keittiöapulainen, tekstiilihuoltaja, tarjoilija, lähetti, keittäjä, suntio, laitosmies, opintoneuvoja, kirjastoapulainen, arkistonhoitaja, metallityöntekijä, LVI-asentaja, museotyöntekijä, kokki, prosessityöntekijä, teollisuustuotteiden valmistaja ja kokoonpanija, asentaja, korjaaja, jne.
 
Tulevaisuudessa ainakin erilaisiin terveydenhoitopalveluihin ja ikäihmisten hoiva- ja muihin palveluihin tarvitaan tuhansia työntekijöitä, jos vanhusten eloja ja oloja halutaan saada inhimillisemmiksi, kuin mitä ne nyt ovat.
 
Eliittien tulevaisuudensuunnitelmia EI TULE TOTEUTTAA, sillä he ajavat ja varmistavat kaikessa vain omia intressejään ( = lisää rahaa ja etuoikeuksia raha- ja valtaeliiteille), joita heidän tulevaisuudensuunnitelmansa palvelevat.
 
---------------------------------------
 
Suomalaiset työskentelevät häviävissä ammateissa ja heidän koulutuksensa heikkenee, synkistelivät taloustieteen nobelisti Bengt Holmström ja liikemies Björn Wahlroos torstaina Finlandia-talolla.
 
https://yle.fi/uutiset/3-9767584
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat