paiviruippo

Itsemurhien ehkäisyyn tarvitaan uusia keinoja

  • Itsemurha ei ratkaise mitään.
    Itsemurha ei ratkaise mitään.

Suomi tarvitsee itsemurhien ehkäisyyn erikoistuneita lääkäreitä ja hoitajia.
 
Jos Suomessa olisi tarpeeksi itsemurhien ehkäisyyn erikoistuneita lääkäreitä ja hoitajia sekä sen myötä todellista osaamista kaikesta mahdollisesta itsemurhiin liittyvästä, niin Suomen itsemurhat voidaan saada laskuun.
 
Ruotsissa on itsemurhien ehkäisyn -ambulansseja (ovat estäneet useita satoja itsemurhia vuosittain), kaikesta itsemurhiin liittyvästä kehotetaan puhumaan vaikenemisen sijaan ja ihmisiä kannustetaan puhumaan siitä kuinka he voivat.
 
Kirkko voisi muuttaa asennettaan itsemurhien suhteen. Kirkko ei voi jättää itsemurhia asiana vain ‘Herran haltuun’, sillä ne eivät ole Jumalan tekoja.
 
Trendinä on ollut se, että väitetään, että itsemurhasta on aina vastuussa vain itsemurhan tekijä itse.
 
On paljon tapauksia, joissa ihminen on ajettu itsemurhaan muiden ihmisten toimesta.
 
Rahattomuus, työttömyys ja yhteiskunnasta syrjäyttäminen ajavat monet itsemurhaan. Itsemurhat ovat siis usein seurausta maassa tehdystä politiikasta.

 
Jos suunnittelet itsesi tappamista, niin hae ammattiapua heti. Itsemurha ei ratkaise mitään. Se on on valtava suru ja taakka läheisille. Iso osa itsemurhan tehneiden läheisistä ei toivu koskaan tapahtuneesta ja monet traumatisoituvat loppuiäkseen.
 
Kuka alkaisi sen hankkeen johtoon, että Suomessa ryhdyttäisiin kouluttamaan (lisää?) itsemurhien ehkäisyyn erikoistuvia lääkäreitä ja hoitajia?
 
Itsemurhien ehkäisyksi on tehtävä nyt uutta ja uudenlaista työtä Suomessa, jotta itsemurhia saadaan vähemmäksi ja että, itse asia, itsemurha ja kaikki siihen liittyvä sekä avunsaannin mahdollisuudet tulevat kunnolla ihmisten tietoon ja tietoisuuteen sekä myös yleiseen keskusteluun
 
Tuleva kevät ja kesä jäävät jälleen viimeiseksi liian monelle Suomessa, koska he onnistuvat tappamaan itsensä. Näin ei tarvitsi olla.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Ehkä paras tapa ehkäistä masennusta ja itsemurhia on kuitenkin muuttaa ulkomaille väliaikaisesti tai pysyvästi.

Suomen valtio voisi tukea rahallisesti tätä asiaa.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Suomessa ei ole edelleenkään itsemurhien ehkäisyohjelmaa, toisin kuin monissa muissa Pohjoismaissa sekä melkein kaikissa länsimaissa.

Itsemurhien ehkäisyohjelma on myös maailmanterveysjärjestö WHOn suositus.

Skotlannissa toimii esimerkiksi yksikkö, joka tutkii kaikki maassa tapahtuneet itsemurhat ja mahdollisuuksien mukaan myös itsemurhien yritykset.

Tämän työn myötä Skotlannin itsemurhatilanne tarkentui todella paljon. Sen avulla maassa pystyttiin esimerkiksi reagoimaan asioihin, jotka näyttivät vaikuttavan itsemurhien tekemiseen.

– Suomessa on tällä hetkellä tilanteita, joissa itsemurhat tilastoidaan väärin onnettomuudeksi.

Tällaisia ovat muun muassa tarkoituksella tehdyt lääkkeiden yliannostukset tai kolarit.

https://yle.fi/uutiset/3-9709449

Toimituksen poiminnat