paiviruippo

Miksi oikeistopolitiikan seuraus on äärioikeiston kasvu?

  • Vihaa!
    Vihaa!

Näet edessäsi vaa'an. Kun vaa'an toiseen kuppiin ladotaan koko ajan vain lisää, niin lopulta vaaka kaatuu eli tapahtuu yhteiskunnan romahdus, sota pahimmassa tapauksessa.
 
Kyse on siis ahneudesta, vallan väärinkäytöstä, demokratian ja kansan halveksimisesta ja mitä siitä seuraa.
 
Kun valtaapitävät viittaavat kintaalla VALLAN TASAPAINON TÄRKEYDELLE yhteiskunnan vakauden ylläpitämisen edellytyksenä, niin syntyy kaaosta ja kriisejä.
 
Ehkä he tekevät tämän tietoisesti ja tarkoituksella, sillä hehän eivät itse näistä kriiseistä ja sodista kärsi, vaan kärsijöinä on aina tavallinen kansa ja etenkin heikossa asemassa olevat.
 
Monet valtaapitävät sen sijaan ottavat kaiken hyödyn itselleen irti synnyttämistään ja luomistaan kriiseistä ja sodista, esim. rahallisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olen samaa mieltä vallan tasapainon tärkeydestä mutta mielestäni oikeistopolitiikka ja äärioikeiston kasvu eivät rimmaa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Miten paljon äärioikeisto on kasvanut?

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Kai sä nyt edes joskus luet uutisia siitä mitä Euroopassa tapahtuu?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Jaa, puhut siis koko Euroopan menosta. Siitä saavat päättäjät syyttää ihan itseään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suomessa jokaisella täysi-ikäisellä kansalaisella on vain yksi ääni eduskunta- ja kunnallisvaaleissa, siis raatajavanhuksen ääni on samanarvoinen kuin vuorineuvoskapitalistin ääni. Onko niin, että kansan valitsemat edustajat valtaan päästyään eivät enää noudatakaan äänestäjiensä tahtoa, vai mistä on kysymys? Onko niin että vaalikampanja aikana luvattu "verot valtion maksettaviksi", huomataan vaikeaksi toteuttaa, kun tietoa kansanedustajana saa enemmän valtiontaloudesta.

Ääri-liikkeet ovat asia erikseen. Niiden kasvu näyttää kuitenkin hiipuvan, eihän itsenäisyyspäivänäkään näkynyt "kuokka- eikä kiakko vieraita". Itsenäisyyden kunniaksi järjestetyt marssit sujuivat rauhallisesti, eli kyllä se vaaka ihan tasapainossa on, ei äärioikeisto eikä -vasemmisto Suomessa jyllää.

Mutta sinähän puhut VALLAN tasapainosta. Se vaaka on pahasti epätasapainossa. Työehdoista ei voida päättää työpaikoilla, niistä päättävät liiton herrat Helsingissä. Liittoon kuulumattomilla ei ole oikeutta neuvotella työehdoistaan, työlainsäädäntökään ei riitä.

Taloustieteen nobelisti, professori Bengt Holmström, poistaisi liiton miehiltä oikeuden määrätä työehdot yleissitoviksi. http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/nobel-palkittu...

Toimituksen poiminnat