paiviruippo

KANSALAISTEN TULOISTA SUOMESSA

 • Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus.
  Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus.
 • Mitkä ovat sinun arvosi?
  Mitkä ovat sinun arvosi?
 • Vanhusten ala-arvoinen kohtelu.
  Vanhusten ala-arvoinen kohtelu.
 • UKK
  UKK
 • Kokoomus ja kansa.
  Kokoomus ja kansa.
 • Painatko vai nostatko?
  Painatko vai nostatko?


• Reilusti yli miljoonan kansalaisen bruttotulot ovat alle 1 300 euroa/kk.
 
He ovat pienituloisia tai köyhiä. Heillä ei jää lähes mitään rahaa kuluttamiseen pakollisten menojen jälkeen.
 
 
• Kuinka suuri osalla kansasta on bruttotulot alle 2 400 euroa/kk?
 
En tiedä tähän vastausta, mutta luku voi hyvinkin olla lähellä 2 miljoonaa.
 
Tähän joukkoon kuuluvien kansalaisten ei ehkä kannata tehdä lapsia, sillä tulot ovat liian pienet kohtuulliseen selviämiseen ja elämiseen.
 
 
• Kansasta reilusti yli 70 %:lla ovat bruttotulot alle 3 000 euroa/kk.
 
Nämä kansalaiset pärjäävät tyydyttävästi tuloillaan.
 
Nämä kansalaiset eivät kuitenkaan millään muotoa elä, eivätkä voi elää yli varojensa, koska heidän nettotulonsa eivät mahdollista sitä.
 
 
• Kansalaisista reilusti alle 30 %:lla on mukavasti rahaa eli heidän tulonsa ovat yli 3 000 euroa/kk.
 
Kuluttavatko he tarpeeksi?
 
 
 
Me emme ole jenkkejä, emmekä elä kuten jenkit – haalien ja kahmien koko ajan hullun lailla lisää rahaa, laittaen kaikki mahdollinen energia vain rahan saamiseen.
 
Me emme ole jenkkejä myöskään kuluttamisessa. Se ei ole meidän luontomme, eikä se ole kestävä tapa elää maailmassa.
 
 
 
Kapitalismi ei ole meidän veremme ja sielumme. Olemme erilaisia ja Suomi on erilainen verrattuna Jenkkeihin ja se on erittäin hyvä asia, monelta eri kantilta katsottuna.
 
 
 
Suomalaisilla ei ole tarpeeksi rahaa mitä kuluttaa, jotta jenkkiläinen katastrofikapitalismi toimisi Suomessa.
 
 
 
1. Ymmärretäänkö tämä asia Suomessa?
 
Tämä järjestelmä ei toimi, eikä voi toimia kunnolla näin!
 

 
 
Jos halutaan, että suomalaiset kuluttavat enemmän, niin meistä suurimman osan on saatava paljon enemmän tuloja.
 
Koska meillä ei ole enää ‘omaa markkaa’ Suomessa, niin mistä sitä rahaa voi saada lisää?
 
 
 
Me reilusti yli 70 % kansalaisista emme jaksa, emme voi, emmekä halua tehdä enää yhtään enempää töitä.
 
Jo nyt jälkikasvumme, läheisemme ja ystävämme kärsivät pahasti sen takia, että meillä on niin vähän yhteistä aikaa, yhteiseen tekemiseen ja olemiseen toistemme kanssa.
 
 
 
Myös omat elämämme kärsivät sen tähden, että työteko vie lähes kaiken aikamme ja myös voimamme.
 
Kodit jäävät siivoamatta, tarpeelliset remontit tekemättä. Siivoojaan tai remonttireiskaan ei ole varaa.
 
 
Emme ehdi harrastaa, emmekä ehdi olla edes itsemme kanssa.
 
Kroppamme ja aivomme eivät ehdi levätä tarpeeksi. Sairastumiset ja ennenaikaiset kuolemat tulevat kalliiksi yhteiskunnalle.
 
Ihminen tarvitsee aikaa myös siihen, että hänen mielensä ehtii käsittelemään asioita. Alzheimer ja dementia tulevat kalliiksi yhteiskunnalle.

 
 
 
2. Mitä on tehtävä, jotta tämä talous- ja yhteiskuntajärjestelmä toimisi ja voi toimia Suomessa?
 

 
 
Meitä ei kannata, eikä voi manipuloida jenkeiksi ja jenkkiläiseen elämäntyyliin, vaikka sitä on viimeiset 20 vuotta raivokkaasti tehty vallassa olleiden toimesta.
 
Niin paljon hyvää on tuhottu Suomessa. Valtavia määriä ihmisten elämiä on tuhottu myös.
 
 
 
Jenkkiläinen elämäntyyli ei ole meidän elämäntapamme.
 
Meidän ei tule koskaan hylätä itseämme ja elämäntapaamme, sillä siitä ei seuraa mitään hyvää Suomelle, eikä kansalaisille, meille, jotka tämän maan oikeasti pidämme pystyssä.
 
 
Suomalaisten muuttaminen jenkkien kaltaisiksi hyödyttäisi ja palvelisi ainoastaan maamme raha- ja valtaeliittejä eri tavoin, mm. lisäten heidän varallisuuksiaan ja etuoikeuksiaan.
 
Kansa ei halua tätä, eikä tule koskaan haluamaan. Piste.
 
 
 
3. Voidaanko meidät, kansalaiset pakottaa siihen? Jos se onnistuu, niin kannattaako se todella? Mikä on sen todellinen hinta?
 
 
Keitä nostetaan? Ketkä kaikki painetaan alas? Miten se vaikuttaa Suomeen?
 
 
 
Onneksi EU:n liittovaltioon ja maailmanhallitukseen on vielä pitkä matka, jos ja kun ne ovat raha- ja valtaeliittien suunnitelmissa.
 
 
 
 
PS. Koska en ole tilastotieteilijä, niin en ole varma kaikista luvuista. Toivon, että rehelliset tilastoihmiset tarkistavat luvut ja korjaavat ne oikeiksi, jos ne eivät pidä paikkaansa.
 
 
-------------------------------------
 
 
Linkki: Suomalaisten tulot 2013, Tilastokeskus
 
http://tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html
 
 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen
Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Olen kyllästynyt kovin nykykulttuurissa siihen että vastuu on aina toisen. Jos autoilija ajaisi jalankulkijan yli ajatellaan että vastuu oli jalan kulkijan eikä autoilijan tarvitse piitata sillä rangaistus rikkoo autoilijan suvereeniteettiä sekä koskemattomuutta. Tärkeintä nykyään tuntuu olevan että kunhan oma etu toteutuu. Sellaiseen oikeasti kypsyy. Se on amerikasta tuotua huonoa kulttuuria itsekkyytgä ja välinpitämättömyyttä.

Itselle opetettiin pienenä että toita pitää kunioitta ja arvostaa, lähimmäisiä pitää osata rakastaa. Opetettiin että lahjojen antaminen jouluna symboloi jakamista ja välittämistä, lahjalla ei niinkään ollut merkitystä. Opin myös yhteisöllisyydestä, sosiaalisuudesta, avoimuudesta sekä toisen hyväksynnästä. Minulle muumilaakso ja joulupukin pajakylä symboloivat Suomalaisten ihanne yhteiskuntaa, vaikka se muistuttaa kummunistin tai intiaanin utopiaa. Sellaisina olen Suomalaisia pitänyt ja siksi sokeana lapsena uskonut että lapsissa olisi tulevaisuus että kaikki ovet olisivat auki mutta siihen se kaatui kun sai maistaa katkeraa kalkkia.
Totuus on ettei kaikki ovet ole auki vain ne ovet jotka on vanhempien rahoilla ja yhteiskunnan tuella avattu. Myöskään lapsuuden ongelmat ei katoa automaattisesti kun henkilö täyttää 18, ei kukaan aloita silloin tyhjältä pöydältä. Tässä maassa ei 2000-luvulla ollut enään tasa-arvoisuutta, kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia. Tiedättekö mitä sanotaan aikuiselle jolla ei lapsuudessa ole ollut mahdollisuuksi liinuntaan, ystäviin tai harrastuksiin? No: "Voi voi, ne oispitänyt hoitaa silloin nuorempana, se on myöhäistä nyt. Se olisi kallista ja tehotonta". Niin sitä sanotaan. Omalla sinnikkyydellä ja itse voimaisuudella en itse vajonut masennuksen ja syrjäytymisen loukkuun, tiedän kuitenkin ettei kaikki ole yhtä onnekkaita. Jatkan taisteluani eteenpäin yhä, sitä sanotaan sinnikkyydeksi. Silti moni asia painaa sydäntä, olen kuin välimaastossa. On ollut todella typerää lähteä siihen että tässä maassa raha ratkaisee miten kukin saa elää ja kasvaa. Olisi parasta jos yksikään lapsi ei joudu kokemaan samaa vääryyttä ja katkeruutta kuin minä tai moni väliinpudonnut. On myös väärin että moni lapsi ulkomailla kärisii nälänhätää, puhtaan veden puutetta tai ei pääse kouluun.

Käyttäjän firaot kuva
Rain Ots

Uskomattomia tuiloja! Naapurimaassa Venäjällä 90% väestön palkka on moninkertaisesti alle 1300 euron. Myös Virossa vain pienen vähemmistön palkka on yli 1000 euron. Millä oikeudella suopmalaiselle maksetaa näin paljon? Jakakaa se maailman köyhille - ei kukaan tarvitse toista tonnia rahaa kuukaudessa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kyse on paljon asuin- ja elinkustannuksissa Suomessakun heti asumisenjälkeen ruokakorin hinta haukkaa suurimmanosan tuloista. Virossa 2100 euroa tienaava Suomalainen voisi hyvinkin elää perheineen kuin lottovoittaja kun Suomessa sillä hädinuskin elättää muita kuin itsensä.

Toimituksen poiminnat