paiviruippo

Köyhyyden kustannukset Suomessa

 • Traumat siirtyvät.
  Traumat siirtyvät.
 • Kun ahneet kahmivat kaiken, osalle ei jää mitään.
  Kun ahneet kahmivat kaiken, osalle ei jää mitään.
 • Oi nouse Suomi, näytit maailmalle.
  Oi nouse Suomi, näytit maailmalle.
 • Eläkeköyhyys on liian monen osa.
  Eläkeköyhyys on liian monen osa.
 • Hivuttamalla kohti maailmanhallitusta.
  Hivuttamalla kohti maailmanhallitusta.
 • Me näemme kaiken vääryyden, mitä te teette.
  Me näemme kaiken vääryyden, mitä te teette.

Köyhyys luodaan politiikalla ja sillä se myös poistetaan, tahdottaessa.
 
Köyhyyden kustannuksia ei ole laskettu Suomessa. Paljonko köyhyys maksaa euroina yhteiskunnalle vuodessa tai vaikkapa vuosikymmenessä?
 
Sinä kansanedustaja, jonka vastuualueeseen asia kuuluu, tee toimeksianto ja laita tämä asian eli köyhyyden kustannusten tutkiminen ja laskeminen käyntiin.

 
 
Köyhyyden ja kansalaisten taloudellisen eriarvoisuuden seurauksia ovat mm. mielenterveyden ja fyysisen terveyden ongelmat ja sairaudet, monimuotoinen ja monitahoinen rikollisuus, ruumiillinen, henkinen ja seksuaalinen väkivalta sekä yhteiskunnan ilmapiirin muuttuminen turvallisesta pahoinvoivaksi, vihamieliseksi, rasistiseksi ja isolle osalle myös pelottavaksi.
 
Mielenterveyden häiriöt olivat muuten vuonna 2014 yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle joutumisen syy.
 
Köyhyys ja eriarvoisuus lisäävät syrjäytymistä ja osattomuutta. Yksi syrjäytetty nuori maksaa valtiolle 1,2 miljoonaa euroa.
 
 
Mieti edes hetki syrjäytymisen seurauksia ihmisille yleensä ja myös heidän läheisilleen.
 
Mihin kaikkeen esimerkiksi yhden ihmisen itsemurha vaikuttaa, kuinka monien ihmisten elämää se koskettaa, millä lailla ja kuinka monessa sukupolvessa sekä paljonko on itsemurhan todellinen hinta euroissa yhteiskunnalle?
 
Tiesitkö, että lähes joka toinen päivä yli 65-vuotias suomalainen tekee itsemurhan, muista ja muiden ikäisten itsemurhista puhumattakaan?
 
Joka vuosi 20 000 suomalaista yrittää itsemurhaa.
 
 
Köyhyys vaikuttaa myös siihen, että kansallinen luku- ja laskutaito heikkenee. Onko Suomella varaa tällaiseen?
 
 
Onko Suomella varaa siihen, että harmaa talous kasvaa entisestään, sillä köyhyys lisää myös sitä. Mitä harmaasta taloudesta seuraa yhteiskunnalle ja ihmisille?
 
Ainakin vähemmän verotuloja ja enemmän vankiloissa olevia. Kuinka monen vankilassa lusivan elämän vankila laittaa raiteilleen?
 
 
Asumisen olot ovat isolle osalle kansasta huonot ja osan osaksi jää kodittomuus johtuen köyhyydestä.
 
Köyhyys aiheuttaa myös sen, että hyvä- ja pienituloisten asuinalueet eriytyvät. Tämä on totta Suomessa.
 
 
Taloudellisesta eriarvoisuudesta johtuen terveydenhoitopalveluiden saatavuudessa on räikeitä eroja. Suomi on tässä asiassa jo nyt teollisuusmaiden epätasa-arvoisimpia.
 
Kansalaisten terveys- ja elinaikaerot kasvavat juuri köyhyyden takia.
 
Köyhä mies kuolee Suomessa lähes 20 vuotta aiemmin kuin hyvätuloinen mies ja köyhä nainen kuolee vähintään 7 vuotta aiemmin kuin hyväosainen nainen.
 
Mielenterveysongelmista kärsivät miehet kuolevat 20 vuotta aiemmin kuin muut suomalaiset ja naisilla ero on 15 vuotta. Nämäkin luvut ovat huomattavasti suuremmat Suomessa kuin muissa länsimaissa.
 
 
Köyhyys lisää prostituutiota ja ihmiskauppaa.
 
Haluaisitko, että lapsesi tai vaikka sisaresi päätyy ihmiskaupan uhriksi? Kestäisitkö sen, että sisko tai veli on ammatiltaan huora ja joutuu myymään itseään netissä ja kadulla selvitäkseen elämästä? Tiedätkö mitä itsensä ja kehonsa myyminen tekee ihmisen mielelle ja sielulle?

 
Kasvavat luokkaerot lisäävät yhteiskunnan levottomuutta ja ihmisten tyytymättömyyttä. Kaikkien pahoinvointi lisääntyy. Se tulee kalliiksi yhteiskunnalle monin tavoin.
 
Kaava on: Eriarvoisuus = pahoinvointi = väkivalta.
 
 
Yhteisöllisyys vähenee yhteiskunnassa eriarvoisuuden ja kasvatettujen tuloerojen takia.
 
Suomessa on jo täysin toistensa todellisuudesta tietämättömiä yhteiskuntaluokkakuplia.

 
Köyhyys rappeuttaa tasa-arvoa ja moraalia. Oikeudenmukaisuus vähenee entisestään.
 
Köyhät kokevat j näkevät onnea ja onnellisia loppuja vain elokuvissa.
 
 
Lihavuus, teiniraskaudet, alkoholin- ja huumeidenkäyttö lisääntyvät huono-osaisuuden myötä.
 
Suomessakin huono-osaisuus periytyy jo useammassa sukupolvessa.

 
Taloudellinen eriarvoisuus synnyttää ja lisää jengien toimintaa. Keskeinen osa jengien toimintaa on huumekauppa ja yhä enenevissä määrin myös talousrikollisuuden eri osa-alueet.
 
Ruotsissa ammuttiin viime vuonna 25 ihmistä kuoliaaksi ja 101 ihmistä loukkaantui ammuskeluissa. Suomi on menossa tätä samaa kohti. Yhteiskuntarauha horjuu? USA:n matkiminen on järjetöntä. Ketkä haluavat tätä?

 
Nämäkin kaikki asiat työllistävät ison määrän ihmisiä, mutta näiden asioiden hinta euroissa yhteiskunnalle ei ole meille tiedossa. Miksiköhän?
 
 
Pienenä yhteenvetona köyhyys siis syrjäyttää ihmiset yhteiskunnasta, sairastuttaa monin eri tavoin, tappaa ihmisiä ennenaikaisesti ja vie osallisuuden yhteiskuntaan.

 
Köyhyydestä seuraa väkivaltaa ja väkivalta traumatisoi useammin kuin ymmärretään. Kuinka paljon Suomessa on traumatisoituneita ihmisiä? Satojatuhansia ja lisää tulee joka ikinen päivä.

Joka päivä Suomessa vähintään 2 ihmistä tekee itsemurhan, kymmeniä naisia raiskataan ja tuhansissa kodeissa on vakavaa perheväkivaltaa.
 
 
Mitä oikeudenmukaisempi yhteiskunta on ja mitä pienemmät varallisuuserot ovat, niin sitä vähemmän yhteiskunnassa on kaikkien lajien väkivaltaa. Väkivalta maksaa maltaita
.
 
 
Vauraiden ihmisten kidnappaukset ovat vielä harvinaisia Suomessa.
 
Terrorismi kumpuaa köyhyydestä ja epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Se on vain ajan kysymys, että Suomessa ... Mitä?
 
 
Viimeiset 12 vuotta Suomessa on ollut hallitusjohdossa Kokoomus tai Keskusta.
 
 
Mihin suuntaan Suomea ja kansaa viedään?
 
 
Vuonna 1995 Suomessa oli alle 400 000 köyhää ihmistä. Siitä on 20 vuotta.
 
Luvut ovat nyt vähintään kaksinkertaiset.  Mitä tehtiin, se tiedetään ja miksi, sekin tiedetään. Hinta kauhistuttaa.

 
 
Koska millään muulla kuin rahalla ei ole merkitystä nyky-Suomessa, niin nyt on aika, että politiikalla synnytetyn köyhyyden kustannukset vihdoin ja viimein lasketaan myös rahassa.
 
 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Kari Ahlava

Niin siis nythän on niin, ettei politiikka enää kykene taloutta nostamaan kukoistukseen. Siihen pystyvät vain korporaatiot ja yritykset, joiden pitäisi laskea, että mikä kannattaa.

Tämän laskelman tuloksena olisi se, että yritysten tulosta jaettaisiin tasaisemmin työntekijöiden kanssa. Maailman massoilla pitää olla rahaa, millä ostaa tuotteita. Näin tulisi lisää kysyntää tuotteille, työllisyys lisääntyisi kysynnän kasvaessa, yrityksiä tulisi lisää ja kilpailua syntyisi eivätkä hinnat nousisi inflaatiota aiheuttaen, varoja kertyisi lisää tarvitsematta nostaa veroja ja itse yritykset vaurastuisivat entisestään.

Köyhyys poistuisi työntarjonnan lisääntyessä ja yhteiskunnalla olisi varaa pitää parempaa huolta heikoimmista, jotka eivät työhön kykene.

Näin pitää tehdä maailmanlaajuisesti, kun on kerran globalisaation tielle lähdetty. Tuotteille löytyisi valtavat markkinat kaukoidästä ja Afrikasta myös.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Työttömyydestä ei aiheudu lainkaan kustannuksia Suomelle. Perustelen asian seuraavasti:

Turvapaikanhakijoista aiheutuu noin miljoonan euron kustannus päivässä, koska vastaanottokeskuksille maksetaan keskimäärin 43 euroa/hlö/päivä:

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_maksavat_...

Työttömien vastaanottokustannus on nolla euroa, koska he eivät asu vastaanottokeskuksissa. Siis kustannuksia ei ole. m.o.t.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole missään määrin vähätellä toimittajien matematiikanosaamista. Se on varmasti korkeaa tasoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

> ....Turvapaikanhakijoista aiheutuu noin miljoonan euron kustannus päivässä,...

ooo

En paljoa talousasioista ymmärrä, mutta entä jos ajattelee niin, että Suomeenhan nuo kaikki rahat jäävät.....

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuollaisessa tilanteessa minä voin auttaa. Antakaa minulle miljoona euroa päivässä. Jos ei löydy käteistä, niin voitte ottaa velkaa. Suomeenhan ne rahat jäävät, joten ette menetä mitään. Voin jopa sitoutua lahjoittamaan rahoista, ei 0.5%, vaan jopa 20% tarvitseville, mikä tekisi minusta kertaheitolla raskaan sarjan filantroopin. Sitten voisin myhäillä hyvyyttäni sohvalla ja välillä kauhistella julkisuudessa toisten pahuutta. Silkkaa hyvyyttäni tarjoaisin kuitenkin pahoille ihmisille mahdollisuuden soittaa rahankeräysnumeroon joka ohjaa minulle rahaa. Sitä kautta heistä tulee vähemmän pahoja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin kuin sanottu en paljoa ymmärrä näistä, mutta voihan sitä ääneen pohtia,
kuinka paljon Suomelle maksaa se että miljoona suomalaista asuu ulkomailla.
Moni on saanut koulutuksensa suomalaisilla verorahoilla.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Seuraavat tekstit ovat netistä löydettyjä:

Tuloerot = eriarvoisuus estävät talouskasvua! Asia on tutkittu.

Taloustieteilijä Thomas Piketty näkee progressiivisen verotuksen ja tasaisemman tulonjaon olevan edellytys markkinatalouden toimivuudelle. Perusajatus on, että kokonaiskysynnästä huolehtiminen pitää rattaat pyörimässä.

Pikettyn näkemys euroalueesta on tyly: Olemme luoneet hirviön. Yhtenäisen finanssi- ja veropolitiikan puuttuminen rahaunionin mailta luo olosuhteet, joissa yhtenäisen rahan käyttö kärjistää maiden välisiä eroja. Verokilpailu on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että eriarvoistuminen vain kasvaa. Pääoman keskittymistä voi estää vain tehokkaalla verottamisella.

Perintöveron suuruudeksi Thomas Piketty suosittaa 50–60 %:n, suurimpien osalta 80 %:n veroa.

Dokumentissa saavat puheenvuoron myös IMF:n pääjohtaja Lagarde, Obama ja Juncker. Sanotaan suorat sanat ja näyttää siltä, että he ovat tosissaan. Nyt elvytetään yhdessä tulee kuin yhdestä suusta. Ruotsalaiset poliitikotkin ovat innolla rakentamassa rautateitä, satamia ja uusia metrolinjoja. Infrat kuntoon kerralla ja talous nousuun.

----------------------

Maan talous ei korjaannu noin.

Olisi ymmärrettävä talousongelmiemme perimmäinen syy.

Olisi puututtava rahan luomiseen velalla, ja siihen kenen hallussa koko rahajärjestelmä on.

Raha tulee liikenteeseen yhteiskuntaamme yksityisistä pankeista korollisena velkana (ei palkkana tuotannosta). Raha ei siis kuvaa tuotantoa vaan velanottoa (yhteiskuntamme pyörii velalla, ei työllä). Kun meillä on paljon velkaa, meillä on paljon rahaa ja korkea BKT, ja kun meillä on vähän velkaa, meillä on vähän rahaa ja alhainen BKT, olipa tuotanto (työ) miten suurta tai pientä hyvänsä.

Velkoja ei voida maksaa työnteolla, tuotannolla, leikkauksilla ja yksityistämisellä, koska työnteko, tuotanto, leikkaukset ja yksityistäminen eivät mitenkään lisää liikkeellä olevan rahan määrää. Raha on velkaa ja syntyy vain velkana. Ei siis ole merkitystä sillä, kuinka paljon tai vähän teemme työtä. Ahkeruus ei lisää rahan määrää taloudessamme (kokonaisuutena katsoen).

Rahajärjestelmä pakottaa jatkuvaan lisävelkaantumiseen, tehtiinpä yhteiskunnassa mitä hyvänsä. Rahaa luodaan vain velan nimellisarvon verran pankista lainaa otettaessa, eikä korkoon luoda erikseen rahaa. Takaisinmaksuun rahat eivät siis riitä. Tämä pakottaa (kokonaisuutena katsoen) jatkuvaan lisälainaamiseen ja automaattiseen velkakierteeseen, eikä sitä ole mahdollista mitenkään estää.

Täältä voi lukea lisää aiheesta :

http://talousdemokratia.blogspot.fi/2010/10/nykyka...

Tuotanto (työnteko) ei mitenkään vaikuta velan (rahan) määrään yhteiskunnassa, ja menoleikkauksilla (vyön kiristämisellä) velkaantumista voidaan vain hiven hidastaa (lisävelkaantuminenhan johtuu rahajärjestelmän pakottavasta pyramidihuijausluonteesta itsestään omaan tahtiinsa, ei niinkään ”tuhlaamisestamme”- täytyyhän yhteiskunnan pyöriä, ja ilman rahaa [velkaa] yhteiskunta pysähtyy). Kun meiltä vaaditaan vyön kiristämistä, menoleikkauksia ja yksityistämistä valtionvelkojen hillitsemiseksi ja vähentämiseksi, meitä huijataan. Veloista on mahdollista päästä vain irtaantumalla väkisin velkaannuttavasta yksityisestä rahajärjestelmästä (rahajärjestelmämme ei ole osa yhteiskuntaamme; se on yksityinen kansainvälinen rikoshanke).Ei ole muuta keinoa.

Rahajärjestelmämme on hirveä tuhoamisväline. Lisäksi meitä tuhotaan sillä tarkoituksellisesti. Päättäjämme Suomessa, EU:ssa ja EKP:ssä siirtävät tietoisesti ja huolellisesti huomion pois itse velkaantumisen syystä, rahajärjestelmästä, puhumalla vain yli varojen elämisestä ja huolettomasta velanotosta ja vaatimalla säästämistä ja leikkauksia. Juuri näin meidät tietoisesti ja hyvin julkealla tavalla tuhotaan. Vain harva huomaa, että syyllinen on rahajärjestelmä itse, emme me ja meidän taloudenpitomme. Päättäjämme palvelevat tuota kansainvälistä yksityistä rikoshanketta, eivät kansaa. He tuhoavat meidät. He OVAT rikollisia.

Mutta kansalla kokonaisuutena riitä kyvyt ja tietotaso näin isojen yhteiskunnallisten päätösten tekemiseen. Kaikki vain saivartelevat keskenään ja ei ole yhteistä päämäärää. Tämä näennäisdemokratia ja politiikka ovat vain teatteria/sijaistoimintoa, jolla saadaan kansaa hajotettua tappelemaan ryhmäkuntina keskenään. Tällöin isot ja hyödylliset yhteiskunnalliset päätökset/asiat jäävät Suomessa tekemättä ja todelliset ongelmat ratkomatta. Hajoita ja hallitse -periaate on toteutunut Suomessa täydellisesti.

-------------------

1. Mitä raha on?

Raha on velkaa. Lähes kaikki raha on aina velkaa, joka on joltain toiselta pois.

2. Kuka luo rahaa?

Rahan luovat yksityiset liikepankit.

3. Miksi ne luovat rahaa?

Tehdäkseen omistajilleen rahallista voittoa.

4. Kuinka ne luovat rahaa?

Ne luovat rahaa myöntämällä lainoja, joista ne laskuttavat korkoa. Tämä tarkoittaa, että lähes kaikki raha on olemassa ainoastaan siitä syystä, että joku jossain on ottanut velkaa ja maksaa siitä korkoa.

Maailmantalous.net

http://www.maailmantalous.net/?q=fi/node/98

Talousdemokratia

http://www.talousdemokratia.fi/

Kari Ahlava

Tuo on niin pitkä rimpsu, etten nyt yhdellä kerralla kokonaan lukenut sitä. Tässä kuitenkin jotain sanottavaani asioista.

Progressiivinen verotus ei suhteessa ole juuri mitään. Ei pienistä tuloista voi mitään maksaa, kun sen työn tekemisen kustannukset ovat niin kovat, ettei tulos riitä peittämään menoja. Verojen kerääminen ei ole ilmaista tekemistä suinkaan sekään.

Totuus on kovaa kuultavaa, mutta näin vain on, ettei valtio pysty ihmisistä huolehtimaan. Olosuhteiden on oltava sellaiset, että työtä kannattaa tehdä ja hyödykkeitä kannattaa tuottaa.

Tähän tarvitaan massoittain asiakkaita, joiden on saatava tulot sieltä, mihin se raha työn tuloksena kertyy. Työllä köyhyys on voitettava. Valtioiden apu on epävarmaa.

Meillä on järkyttävä esimerkki itsellämme Euroopassa. Kreikka. Rahaa tarvitaan ja velkaa ei kannata ottaa, kun ei ole mitään suunnitelmaa, millä se maksetaan pois.

Toisaalta raha itsessään ei tuota, kun talous sakkaa, eikä rahalla ole kysyntää, näin ollen rahatahojen sijoituksen tulee olla tuotannollinen tekeminen ja asiakkaiden vaurauden takaaminen.

Toimituksen poiminnat