paiviruippo

Älkää lyökö enää lyötyjä!

  • Vähintään tuhat kansalaista leipäjonossa Helsingin keskustassa ...
    Vähintään tuhat kansalaista leipäjonossa Helsingin keskustassa ...
  • Mutta kun tämä on aina ollut maan tapa ...
    Mutta kun tämä on aina ollut maan tapa ...

Älkää kurittako meitä enää!

Teidän on tasattava tuloeroja!

Teidän on tehtävä rahan, varallisuuden uusjako!Suomi ei ole vain työssäkäyvät ihmiset, joista heistäkin monet kärsivät henkitoreissaan!

Sadoillatuhansilla kansalaisille ei ole varaa ostaa mitään ruuan lisäksi!

Me kansalaiset emme jaksa enää tätä köyhyyttä ja pienituloisuutta. Haluatteko te, että meitä on useampi miljoona Suomessa?

Me emme voi ostaa mitään, kun rahaa ei ole ja tämä vain jatkuu vuodesta toiseen. Ei ole varaa ostaa alusvaatteita tai uusia silmälasia. Entisillä laseilla ei näe enää kunnolla katsoa tv:tä. Ei ole varaa käydä missään, ei edes kahvilassa, saati ulkona syömässä. Ei ole varaa matkustaa mihinkään. Mihinkään muuhun ei ole varaa, kuin olla kotona. Köyhän seura ei ole haluttua.


Kuinka monia yrityksiä menee konkurssiin sen takia, että kansalaisille ei ole rahaa, varaa mihinkään?

Ruotsissa ihmiset ostavat uusia autoja, vaatteita, syövät ulkona ja matkustelevat kotimaassa ja ulkomaille jatkuvasti.

Siellä ei kuriteta ja rangaista kansaa sellaisesta, mitä kansa ei ole tehnyt.

Tämä taloudellinen kurjuus, mitä ainakin miljoona kansalaista joutuu elämään vuosista vuosikymmeniin, on HELVETTIÄ!


Tämä ihmisten taloudellinen kurjuus vaikuttaa koko Suomeen negatiivisesti, kaikilla mahdollisilla tavoilla!

Se sairastuttaa. Miljoonalla suomalaisella on mielenterveysongelmia.

Tiedätkö sen, että kun perheessä joku tekee itsemurhan, niin se koko perhe tuhoutuu siitä tavallaan useampien sukupolvien ajaksi?

Onko Suomella vielä varaa tämmöiseen, 2010-luvulla? Milloin tämä kansalaisten lyöminen, kurittaminen ja nujertaminen loppuu Suomessa?

TÄMÄ ON KANSANMURHAA!

 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, kun totaalinen työtuntimäärä on Suomessa ollut jo 30 vuotta laskussa, niin eiväthän meidän pellet keksi työaikaa lyhentää, jotta sitä riittäisi kaikille.
Päinvastoin - nämä haluavat, että eläkeikää nostetaan ja työpäiviä pidennetään.

Sitten köyhiltä leikataan ja rikkaiden veroja lasketaan, köyhille vastaavasti korotetaan. (Autoveromuutokset => Uutta autoa köyhä ei pysty ostamaan => sen veroa lasketaan. Käytetyn auton veroja nostetaan.
"Lällällää köyhä!" voisi olla hallitusohjelman nimenä.
_______________________

Mutta on tässä toinenkin puoli:
- vähävaraiset eivät ole yhtä innokkaita äänestämään kuin porvarit.
- vähävaraiset, siis meitähän on miljoona, pitäisi kaikkien tehdä vaali- ja tiedotustyötä.

Henry

Voihan kakki!
Vahingossa painoin "Suosittelen"-nappia, enkä saa sitä pois. Siis suosittelen tässä omaa komenttiani - kyllä nyt hävettää!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

No tuota. Elän tällä hetkellä itsekin toimeentulotuella. Ei asiat nyt ihan noin huonolla tolalla ole, jos vähän käyttää harkintaa ja on taloudenhoidon perustaidot olemassa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mutta miksi tämä jatkuva rankaiseminen?
Kun EU sanoo jotakin, niin heti ollaan rivissä kuin partiopojat.
Yksi poikkeus kuitenkin löytyy:
EU suomi Suomea siitä, että köyhyysrajaa ei olla nostettu palkkamediaanin puolikas-tasolle (eli noin 1000 € per kk).
Jos saisin 1.000 € eläkettä niin pärjäisin jo siedettävästi. En toki Suomessa, mutta täällä Kreikassa sillä pärjäisi mainiosti.

Henry

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vaikka olisikin 1000€/kk on aikamoinen muutos jos asumistuki leikataan 200€.
Eräs ystäväni joutuu muuttamaan kaksiosta yksiöön, jos hallituksen kaavailema muutos tulee voimaan. Niin joutuu moni muukin eläkeläinen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #5

Aivan totta!
Olin viimeiset kymmenen vuotta pääosin työttömänä. Sain niin tarpeekseni erilaisten lappusten täyttelystä ja milloin minkäkin paperin viemisestä jollekin viranomaiselle, että en halunnut sitä enää eläkkeellä tehdä, joten muutin maasta pois.
__________________________

Täälläkin on aika outo ilmiö => Troikka ei anna pankeille rahaa, jos köyhiä autetaan!
Nyt Syrizan aikana on voinut anoa ja saada sähköalennusta 30%, jos tienaa alle 1000 € kuukaudessa. Mutta tämä uusi laki on nyt Troikan poistovaatimuslistalla.

Tilanne on sikäli hyvä, että valtio omistaa sähköyhtiön. Ja sikäli huono, että Troikka vaatii sen myymistä. Jos se menee yksityisiin käsiin, niin sähköä ei tietenkään saa ne miljoona taloutta, joilla on s-laskut maksamatta.
Nyt saa sähköä, kunhan koko ajan lyhentää sitä siten, että velka hieman pienenee. Ja jos tulee uutta takapakkia, niin ei siinä heti rankaista kunhan on esittää jokin syy ja uusittu maksusuunnitelma.

Toisaalta; jos miljoonan kotitalouden telkkari sammuu, niin ei sitä kynttilän valossa kotona istuta vaan jengi lähtee kadulle.
Tämä on myös suurin syy, miksi tässä asiassa ollaan hyvinkin pitkämielisiä. Se toimii kun valtio on näin päättänyt, mutta odottakaas kun joku kvarttaali-talousyhtymä saa määräysvallan ja määrittelevät asioita jostakin Düsseldorfista käsin. Ei yhtiötä kiinnosta pätkääkään kuinka monta poliisia kaduille joudutaan panemaan. Päinvastoin - heille käy aivan mainiosti sekin, että panssarit ovat kaduilla.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin vielä; Kiitos Sinulle Päivi hyvästä kirjoituksesta! :)

Henry

Pekka Pylkkönen

Sairasta valitusta. Tuollaisella suhteellisuudentajuttomuudella varustettu henkilö ansaitsisi saada karenssin kaikilta tukiluukuilta muutamaksi kuukaudeksi. Oppisi arvostamaan sitä mitä muut tekevät hyväksesi.

Miten voi ihminen olla noin kieroutunut?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta on varsin kieroa, että toiset saavat tuhatkertaisesti mitä toiset.

Pekka Pylkkönen

Mutta ne eivät pakota sinua antamaan niille rahojasi. Nämä valittajat ottavat rahat väkipakolla ja vittuilevat päälle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Jostain hekin ovat saaneet rahojaan.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy

Tota, Pekka, ymmärrän kirjoituksiasi lukeneena mikä kantasi suurinpiirtein näihin juttuihin on. Ja sulla on osaltaan ihan hyvä pointti niissä.

Pyydän kuitenkin kauniisti, että muotoilisit hieman vähemmän inhottavasti tuon kritiikin. Tuollainen luo vaan niitä leveämpiä kuiluja keskusteluun.

Nimim. "vähemmän agressiota kansalaiskeskusteluun, kiitos."

Pekka Pylkkönen

Miten mielestäsi Päivin kirjoitus edesauttaa kuilujen kaventumista? Huomattava vähemmistö suomalaisista käy töissä ja se näkyy hyvin yhteiskunnassa jossa sosiaalitukien tasot ylittävät monin paikoin työstä saatavan palkan. Hävyttömintä tässä kaikessa on se että joku kehtaa valittaa sosiaalitukien tasoa liian pieneksi.

Talous on supistunut vuosikymmenen verran taaksepäin. Mitä on tapahtunut sosiaalietuuksille? Toimeentulotuki on kasvanut reaalisesti parikymmentä prosenttia ja pienimmät eläkkeet lähes puolet. Velaksi. Ja silti joku kehtaa valehdella päin naamaa että täällä on leikattu köyhiltä. Bullshit.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy Vastaus kommenttiin #16

Lähinnä asiani oli sanomisen luonteesta. Päivin avautuminen on aika lailla ahdistuksen ja hädän sävyttämä, ja kommentoit siihen kohtuu myrkyllisesti.

Ja ymmärrän tietysti miksi, koska onhan se tosiasia, että meillä on pääsääntöisesti täällä kaikki ok. Se, että Päivi syystä tai toisesta kokee sen noin... No, en tunne ihmistä tai tilannetta joten arvailu on turhaa. Tällä foorumilla vain on tuskaista lukea tekstejä, joissa dissataan ihmisten pahan olon ja epävarmuuden tunteita, siksi pyysin mitä pyysin.

Hiton pienillä nettotuloilla täälläkin eletään suhteessa peruskuluihin, mutta en halua silti lisätä niiden paskaa oloa jotka yhteiskunnan tuolla kiukuttaa menemään. Poislukien tietty ne, jotka sitä tekee tahallaan, koska ei mistään välitä.

Kuten sanottua, me ollaan aika paljon samaa mieltä -> olen vain lopen uupunut tähän pahasti sanomisen kulttuuriin. Sorry jos koet, että hyökkäsin sinua vastaan henkilönä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #23

Tottahan tuo on. Minunkaan kiukuttelu toisten sanomisista ei edistä edes omaa hyvää oloa. Turhaa energian hukkaamista.

Pitäisi muuttaa koko täkäläinen keskustelukulttuuri asiaperusteiseksi ja rauhalliseksi. Välillä se on vaan niin tuhottoman vaikeaa. Kun on käynyt juttelemassa niiden kanssa jotka ovat todistaneet perheensä joutuneen kansanmurhan uhriksi ja nähnyt sen tuhon mitä ihminen inhottavillimmaan saa aikaan, tulee melko surullinen ja vihainen olo kun joku vertaa elämää Suomessa siihen.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy Vastaus kommenttiin #24

Kiitos. Todella.

Olen myös jutellut ihmisten kanssa jotka ovat eläneet helvetissä, joten ymmärrän.

Yritetään vaan jaksaa olla ihmisiksi ihmisten kanssa. Vaikka se on somessa niin pirun vaikeaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #16

P.P;"Talous on supistunut vuosikymmenen verran taaksepäin."

Mitä tuo tarkoittaa? Tarkoittaako se sitä, että oma sähkölaskuni on supistunut, onko kiinteistövero pienentynyt, onko auton maksut pienentyneet, jnejnejne.
Jos siis jollain on hiton vähän rahaa, ja talous supistuu, niin meinaako se sitä että tältä pitää ottaa se loppukin, että pääsee intrum justitian asiakkaaksi?
Miltä nyt itsestäni tuntuu, niin riippumatta kaikista näennäisistä "halpuutuksista", mitä telkkarista meille syötetään, niin näkisin että oma eloni kallistuu koko ajan, eikä tämä tm-tuki juurikaan nouse. Toki siihen tuli joku aika sitten satasen korotus, mutta sekään tuskin kaikkia hyödytti.

Ihan noin huvikseen voitaisiin leikkiä ajatuksella, että kaikilta otettaisiin kaikki tuet pois..miten luulisit yhteiskunnassamme elon sujuvan? Itse en usko että sinä rikastuisit juurikaan, voi olla että kävisi päin vastoin.
Luulen että nämä maassamme olevat miljoona köyhää kuitenkin kuluttavat omalta osaltaan aika paljon ja pitävät talouttamme pyörimässä.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Kurjistaminen ei ole vaihtoehdotonta – se on politiikkaa

Kiristävä politiikka lisännyt velkaantumista Suomessa

”Olemme kipeiden mutta välttämättömien päätösten edessä”. ”Suomi on yksi velkaantuneimmista maista”. ”Julkinen talous on ylipaisunut”. ”Jos jatkamme tähän malliin, meiltä loppuu rahat”. ”Meidän on saatava Suomi kuntoon”.

Kuulostaako tutulta? Näitä väitöksiä ja perusteluja saaneet kuunnella hallitukselta sen linjaamassa talouskuripolitiikassa, jossa tehtävät leikkaukset osuvat vahvasti tulonjakoon.

Leikkausten ja säästöjen seurauksena muun muassa eläkeläisten, opiskelijoiden, sairaiden ja työttömien saamat erilaiset tuet heikkenevät ja elinkustannukset kasvavat.

Samaan aikaan hyväosaisille tarjotaan vapaaehtoisuuteen perustuvia ja osittain verovähennysoikeudellisia mahdollisuuksia osallistua yhteisiin talkoisiin. Veronkiertäjille luvataan armahduksia.

Hallituksen mukaan Suomen velan määrä on kestämätön ja Suomi on yksi velkaantuneimmista maista.

Suomen valtionveron suhde bruttokansantuotteeseen on 60 %, mikä saattaa kuulostaa korkealta. Kuitenkin sama suhdeluku on esimerkiksi Saksalla 80 %, Ranskalla 93 %, Iso-Britannialla 94 %, USA:lla 108 %, Irlannilla 122 % ja Italialla 130 %.

Suomella on muuten euromaista toiseksi vähiten velkaa.

Kiristävä politiikka on nimenomaan lisännyt velkaantumista Suomessa.

Suomen julkistaloudella on enemmän varallisuutta ja saatavia kuin velkaa, ja varallisuus on jopa hieman kasvanut viimeaikoina. Suomen valtiontalous on itse asiassa yksi Euroopan vahvimmista.

Hallitus on myös huolissaan ylipaisuneesta julkisesta sektorista, josta olisi vähennettävä kymmeniä tuhansia virkamiehiä. Sektori ei kuitenkaan ole kasvanut kuin suhteeltaan bruttokansatuotteeseen, kun yksityinen sektori on taantuman vuoksi pienentynyt.

Lisäksi poliittista retoriikkaa on kuvannut huoli liian suurista menoista, missä unohtuu sektorin tuotto.

Julkisen talouden tuottama arvonlisäyksen osuus koko kansantalouden arvonlisäyksestä oli esimerkiksi vuonna 2012 Suomessa 20 %.

Kaikista työntekijöistä julkisentalouden työntekijöitä oli samana vuonna 24 %.

Nämä osuudet eivät vielä kerro mitään sektorin kestämättömyydestä; on poliittisista määrittelyistä kiinni, milloin julkinen talous on liian suuri tai liian pieni. Hallituksen esittämä huoli liian suuresta julkisesta sektorista kertoo ideologisesta valinnasta, ei siitä, että julkinen sektori on liian iso.

Silloin kun taloudessa menee huonosti, leikkaukset ovat tuhoisia.

Nykyisessä taloustilanteessa jättisäästöt eivät ole vastuullista talouspolitiikkaa, koska todennäköisenä seurauksena olisi suurtyöttömyys ja sen kautta pitkään jatkuva budjettialijäämä.

Leikkauksille asetetut tavoitteet eli talouden elpyminen ja velkasuhteen paraneminen eivät tule toteutumaan.

Velkaantumisaste todennäköisesti vain nousee entisestään, ja kotimaisen kysynnän supistuessa leikkausten seurauksena talouskasvu tyrehtyy ja kurjistumisen kierre syvenee.

Jopa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on talouskuripolitiikkaa lainojensa ehtona vaatiessaan oppinut, että ankara talouskuri ei todellisuudessa edistä talouskasvua vaan heikentää taloutta kokonaisuudessaan. IMF on myös todennut, että taloudellinen eriarvoistuminen on kestävän taloudellisen kehityksen esteenä.

Talouskuri, joka iskee vahvasti tulonjakoon, taas johtaa juuri taloudelliseen eriarvoistumiseen.

Leikkaukset uhkaavat syventää kehitystä, jossa sosiaalinen liikkuvuus yhteiskuntaluokkien välillä vähenee ja huono-osaisuus periytyy.

Jos kansalaisten kokemus sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta murenee, ihmisten luottamus toisiinsa ja yhteiskuntaan joutuu koetukselle, ja viime kädessä siitä kärsivät kaikki.

IMF on varoittanut myös Suomea vaarantamasta talouden orastavaa elpymistä rajuilla ja nopeilla leikkauksilla.

Suomi on aiemmin kuunnellut ”hyvinkin tarkkaan IMF:n näkemyksiä, mutta nyt nämä varoituksen on ohitettu”. Hallitus näyttäisi olevan sokea kansainvälisille varoittaville esimerkeille.

Jos talouskuri johtaa eriarvoistumiseen ja työttömyyden kasvuun, on nurinkurista, että sitä markkinoidaan kansalle välttämättömyytenä ja vaihtoehdottomana.

Talouskurin taustalla on valtionvarainministeriön raportti, jossa se arvioi julkisen talouden tasapainottamisen vaativan 6 miljardin säästötoimenpiteitä.

Valtionvarainministeriön arvioon nojataan parhaana ja riippumattomana asiantuntijatietona, vaikka suurin osa akateemisista taloustieteilijöistä, talousnobelistit ja IMF varoittavat leikkausten tuhoisista vaikutuksista.

Vaihtoehdottomuuteen nojaava retoriikka pyrkii tappamaan poliittisen arvokeskustelun siitä, mistä leikataan ja miten paljon, sekä ovatko leikkaukset ja säästöt ylipäätään oikeita ratkaisuja Suomen nykyisessä tilanteessa.

Vaikka vedotaan vaihtoehdottomuuteen, välttämättömyyteen ja vastuullisuuteen, on muistettava, että kyse on todellisuudessa läpeensä poliittisista valinnoista.

Päämäärä näyttää selvältä: halutaan edistää omistamiseen ja varallisuuteen perustuvaa valtaa.

http://www.siemenpuu.org/fi/blog/kurjistaminen-ei-...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kurjistaminen ei ole vain politiikka, se on talousjärjestelmän tendessi.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Vähän lisää suunnittelua eläkeaikaa varten tekisi gutaa kaikille. Turha odotta kaikkea Kelan pussista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu, niinhän suunnittelin tekeväni etätyötä, mutta kun firma, jolle tein meni konkkaan ja täällä sitä istutaan kuin tatti. ;)
Eläkeläisenä on vaikea saada duunia.

Henry

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Nyt oikeasti. Kuten jo totesin, olen jo pidempään elänyt toimeentulotuella. Tarvitsin uudet silmälasit ja sain maksusitoumuksen harkinnanvaraisena tukena. Julkisen puolen terveydenhuollosta tulleet maksut on aina maksettu mukisematta.

Merkkivaatteisiin ei ole varaa, mutta alusvaatteisiin tai halvempiin vaatteisiin on aina ollut rahaa. Jos ruuan tekee itse, varat riittävät perusruokaan.

Ei ketään hyödytä, että toimeentulotukiasiakkaat esitetään kurjemmassa tilassa kuin todellisuudessa olevat. Nämä pahimpaan luokkuun joutuneet asuvat yleensä ylikalliissa asunnoissa, tai heillä on velkoja, joita sossu ei yhteiskunnan varoista maksa. Tavallisen toimeentulotukiasiakkaan tilanne ei todellakaan ole kuvaamasi kaltainen.

Toki tuloeroista tulee puhua, mutta pidetään nyt kuitenkin realiteetit mielessä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä taas riippuu täysin siitä missä asut.
On suuri ero sillä, asutko Paraisilla vai Turussa.
Turussa ei paljoakaan harkinnanvaraista heru - niillä ei kertakaikkiaan ole fyrkkaa mitä jakaa - päätös on tietenkin poliittinen ja virkamiehistä valikoituu pois ne, joilla on sydän paikallaan tai sitten hän istuu hammasta purren työssään.
Herkät lähtevät ensin - ja sitten tästä "virkamiesahdingosta" tulee työnormi.

Minulla ei ole kuin hyvää sanottavaa sosiaalitoimesta yleensä - mutta Turusta kuuluu aina kummia ja nyt on myös Tampereelta kuulunut.

Henry

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tampereella pahimmat ongelmat liittyvät käsittelyaikoihin. Tampere onkin saanut useita huomautuksia viivästyneistä päätöksistä. Pääsääntöisesti laki määrittelee, mitä toimeentulotuessa pitää huomioida, ja sama laki koskee kaikkia kuntia.

Blogaaja asuu Helsingissä. En ole lukenut tai kuullut, että Helsingissä rikottaiin lakia. Tämä blogi on sellainen uhriutumisvuodatus, joka ei todellakaan vie keskustelua eteenpäin. Pienellä palkalla elävät vain harmistuvat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Kaikille pitäisi olla töitä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #29

Ehdotomasti samaa mieltä. Näin ei vaan nyt ole, enkä hyväksy minkäänlaista työttömien mollaamista.

Minä en kuitenkaan näe mitään hyvää siinäkään, että työttömien elämästä annetaan epärealistinen kuva.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #21

Tuota käsittelyaikaongelmaa minäkin ihmettelen. Lopulta perusetuudetkin ovat vain koneen laskemia summia joiden myöntämiseen ei tarvita kuin koulutettu apina. Käsittelyajat pitäisi saada nollaan niin ihmisten etuuksissa kuin kaikissa viranomaispäätöksissä.

Menetämme rutosti rahaa ja työpaikkoja sillä että esimerkiksi kaavoitus ja valitukset roikkuvat käräjillä vuosia. Samoin on aivan turha pitää ihmisiä löysässä hirressä odottelemassa päätöksiä jotka perustuvat yksiselitteisesti lakiin. Ymmärrän käsittelyajat jos haetaan jotain ylimääräistä jota muut eivät saa.

Jos työttömiä on niin se että ne pantaisiin käsittelemään vaikka kaikkia mahdollisia hakemuksia olisi kaikkien etu.

Pekka Pylkkönen

Aamen. Minustakin sosiaaliturva on hienoa olla olemassa. Ja jopa sen tasosta pitää keskustella. Siis että mitä kulloinkin on varaa pistää sosiaaliturvaan ja mitä kaikkea sillä pitää saada.

Sen sijaan valitus siitä että toimeentulotuki ei riittäisi ruokaan ja muuhun hyvään peruselämään on aivan pyllystä.

Itseasiassa minusta sosiaalietuudet pitäisi sitoa bruttokansantuotteeseen siten että etuudet nousevat automaattisesti talouden kasvaessa ja päinvastoin. Ei olisi aina tätä samaa rutinaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Parempi olisi lyhentää työpäivää, jotta kaikille riittäisi tekemistä ja kuluttamista. Sen lisäksi tulisi saada aikaan työttömien ideapajoja, jossa työttömät saisivat tehdä alustavaa työtä ideoittensa kehittämiseksi. Nythän se on kiellettyä.

Henry

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #20

Vähintään loppuosa tekstistä on juuri sellaista mitä pitäisi tehdä. Tarjota ympäristö jossa testata ideoita ilman riskejä. Ei niitä firmoja kannata perustaa ennenkuin on tutkinut ja testannut ideaa. Aallon opiskelijoilla on tälläinen paikka, design factory, ja se on arvokkaampi kuin yksikään yritystuki aloittavalle firmalle. Ja paljon halvempi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tuloerot on pidetty Suomessa aika pienenä ja onko se auttanut mitään?

http://tilastokeskus.fi/til/tjt/2011/05/tjt_2011_0...

Muutenkin osaa kansasta pidetään työttömänä vain sen takia, että talous toimisi. Se kenelle köyhän osa sattuu on aivan sattumaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/NAIRU

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Talous joka ei toimi ilman työttömyyttä on järjetön.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Turun Sanomat:

"...Esimerkkitapauksessa, jossa eläkeläinen saa takuueläkkeen 750 euroa, maksaa vuokraa 550 euroa ja 20 euroa vesimaksua, saa hän nyt eläkkeensaajan asumistukea 434,56 euroa. Muutoksen jälkeen asumistuki olisi 314,40 euroa. Pudotus on yhteensä 120,16 euroa.

Käteen jäävä osuus on nyt 634 euroa, muutoksen jälkeen vain 515 euroa. Siitä pitää riittää rahaa sähköön, vakuutuksiin, puhelimeen, nettiyhteyteen, ruokaan, lääkkeisiin, muuhun terveydenhoitoon ja hoivaan sekä puhtauteen ja henkilökohtaiseen hygieniaan.

Muutos merkitsee sitä, että eläkeläiset joutuvat toimeentulotuen hakijoiksi, joka toistuu kuukausittain. Tarvitaan tiliotteet, kuitit ja muut tositteet, jotta seuraavalle kuukaudelle voi hakea toimeentulotukea.

Käteen jäävä osuus pudotuksen jälkeen jäisi alle sen, minkä laki määrittelee toimeentulotuella elämiseen käytettävissä olevan määrän minimiksi. Kyseinen summa merkitsee jatkuvaa sinnittelyä köyhyysrajan alapuolella.

Toimeentulotuen hakijoiden määrän raju lisäys tämän johdosta tulee vaikuttamaan myös merkittävästi kuntien talouteen, joka muutoinkin on hallitusohjelman mukaan vaikeutumassa entisestään...."

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/796233/Ela...

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Köyhyys on politiikalla tehty tietoinen rikos, jossa aseena on taloudellinen väkivalta. Tämän rikoksen tekevät maan raha- ja valtaeliitit.

Köyhä mies kuolee Suomessa 12,5 - 18 vuotta aiemmin kuin rahakas mies ja köyhä nainen kuolee vähintään 6,8 vuotta aiemmin kuin rahakas nainen.

Mielenterveysongelmista kärsivät miehet kuolevat 20 vuotta aiemmin kuin muut suomalaiset. Naisilla ero on 15 vuotta. Luvut ovat Suomessa huomattavasti suuremmat kuin muissa länsimaissa.

Raha- ja valtaeliittien ylisuuret palkat, isot eläkkeet ja liian monet eläkevuodet on varastettu ja riistetty tavallisten kansalaisten elämistä.

Suurin osa maailman vääryyksistä ja pahuudesta ovat juuri ahneuden seurauksia.

Mitä oikeudenmukaisempi yhteiskunta on ja mitä pienemmät varallisuuserot yhteiskunnassa ovat, niin sitä vähemmän yhteiskunnassa on kaikkien lajien väkivaltaa rasismista terrorismiin.

Toimituksen poiminnat