paiviruippo

Ei Suomi tule kuntoon vääryydellä!

 • Maksatte - tai kuolette ja maksatte!
  Maksatte - tai kuolette ja maksatte!
 • Kokoomus kierrättää puolueita. Ekologista. :D
  Kokoomus kierrättää puolueita. Ekologista. :D
 • Katainen piipahti Suomessa.
  Katainen piipahti Suomessa.
 • EK:n ahneus on loputonta.
  EK:n ahneus on loputonta.
 • Amen. Klikkaa kuvat isoksi!
  Amen. Klikkaa kuvat isoksi!

Ette kai te porvarit luule, että Suomi tulee kuntoon uhkailemalla ja kiristämällä?
 
Ei Suomea ja maan ilmapiiriä saada kuntoon vääryydellä, sillä että laitatte jälleen kerran heikommassa asemassa olevat kärsimään lisää!
 
 
Kun teette aloituksia, ehdotuksia ja päätöksiä, niin:
 
 
1. Mieti ensin onko asia oikein vai väärin.
 
 
Eli erota oikea ja väärä toisistaan, jos siihen enää kykenet.
 
 
2. Muista oikeudenmukaisuus.
 
 
Eli katso asiaa oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.
 
 
3. Muista tasa-arvo.
 
 
Eli katso asiaa tasa-arvon näkökulmasta.
 
 
 
Se, mitä nyt teette (hallitusohjelma) tulee viemään Suomea vain huonompaan tilaan kaikin tavoin.
 
 
Ei Suomi nouse tällä tavoin!

 
Viha kansan keskuudessa tulee vain kasvamaan ja vihan kaikista seurauksista teidän tulisi olla tietoisia.
 
 
Ei kansa pelkää enää teitä, (ja muita valta- ja rahaeliittejä) kuten oli vielä jokin aika sitten.
 
 
Ongelmat tulevat vain monimutkaistumaan, lisääntymään ja pahenemaan.

 
Te olette vastuussa siitä, mitä maassa tulee tapahtumaan jatkuvan vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden politiikkanne seurauksena.
 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Jan-Gösta Grönholm

Suomi on saanut sellaisen aseman ja taloustilanteen joka on ollut laajalti kansan
mieleen.Moni elää vielä harhaluulossa että näin voisi jatkua vaikka taloustilanne
vaatisi sovittamista olemassaolevaan tilanteeseen.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

'Puheet suomalaisten ylisuurista palkoista ovat paskapuhetta. Suomalaisten palkat ovat eurooppalaista keskitasoa ja 46.9 % suomalaisista veronalaista tuloa saavista sai kuukaudessa 2 000 euroa tai alle sen (Suomi lukuina, Tilastokeskus 2013).

Puheet liian hyvästä sosiaaliturvasta ovat paskapuhetta. Meidän sosiaaliturvamme on Romanian tasoa, kuten Euroopan Unionikin on hiljattain todennut.

Puheet liian suurista terveydenhuoltomenoista ovat nekin paskapuhetta. Jo vuosia sitten OECD:n tilastoissa kansalliset terveydenhuoltomenomme asettuivat Bulgarian ja Romanian väliin.'

Palkansaajat tekivät vuonna 2014 keskimäärin 1572 tuntia töitä.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n tilaston mukaan japanilainen työskenteli vuonna 2013 keskimäärin 1 735 tuntia. Suomessa vastaava luku on 1 666 ja esimerkiksi Saksassa 1 388.

Wahlroosin väitteet suomalaisten työnteosta ja työtunneista ovat valhetta.

Työministeriön virkamies: Wahlroosin väite suomalaisten työtunneista on löysä heitto

http://yle.fi/uutiset/tyoministerion_virkamies_wah...

‘Mitä hyötyä on mallista, joka ei pysty kertomaan mitä tapahtuu työttömyydelle? Työttömyys ja yksin työttömyys on Suomen suuri ongelma. Ei työvoiman tarjonta, ei työaika, ei edes julkinen velka. Korjataan työttömyys ja kaikki edellä mainitut kutistuvat mitättömyyteen. Raportti joka ei edes yritä kertoa työttömyysvaikutuksia on hyödytön. Tekee mieli kysyä, millä tavoitteella ja vaikuttimella sellainen on edes tehty.

Ilmeisesti työttömyyttä ei enää pidetä enää ongelmana. Tai ehkä se ei kosketa niitä jotka päätöksiä tekevät ja muistioita laativat.

No eikös silloin kannattaisi jo lisätä työaikaa vielä tunnilla päivässä. Saadaan oikein kunnolla taskut täyteen rahaa ja ihmiset vieraannutettua perheistään! Ai niin, eihän se raha tulekaan meille tavallisille työssäkävijöille.

Mutta mistä lähtien Suomen pankki on Poliittinen vaikuttaja? Lobbaa muistioilla hallitusta? Onko se Suomen pankin tehtävä? Kenen poliittista agendaa siellä ajetaan ja kuka siitä päättää? Ehkäpä julkisen talouden leikkaukset olisi parasta aloittaa tällaisista epädemokraattisista, korkeaa asemaa hyödyntävistä laitoksista, joissa nostetaan korkeaa palkkaa ja tulos on poliittista lobbausta?’

Suomen pankki laski: 40-tuntinen työviikko loisi talouskasvua ja parantaisi Suomen kilpailukykyä

http://yle.fi/uutiset/suomen_pankki_laski_40-tunti...

Suomen pankin muistio: Työajan pidennys kasvattaisi BKT:ta jopa 11 miljardia euroa

http://www.hs.fi/talous/a1433391574054

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kansalaiset, kuinka te kehtaatte äänestää näin! Häpeäisitte edes. Eihän Suomi näin äänestämällä nouse.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

30-40 % kansasta on lopettanut äänestämisen (antanut periksi) jo kauan sitten.

Tähän tähdätään ...

USA: Vain 41 % amerikkalaisista äänesti viime kongressivaaleissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

..ja ketä pitäisi äänestää... ?

Pekka Pylkkönen

Mikset suoraan sano että sinun mielestäsi työntekijät ovat vain sinun orjiasi? Duunareiden on vain jatkuvasti maksettava sinulle enemmän ja enemmän suojelurahaa vaikka he joutuisivat itse kuinka tiukalle tahansa.

Koska, myönnä pois, vähiin käyviä verorahojahan sinä olit tässä omaan käyttöösi kärkkymässä. Ja höpötät vielä reiluudesta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ensimmäisenä olen pannut merkille, että kun jotkut vaativat oikeudenmukaisuutta, he ilmaisevat epämääräistä toivetta. Uskotellaan oikeudenmukaisuuteen vedoten, että kaikki tarvittava talouden tasapainottamiseksi otetaan hyvätuloisilta. Kukaan ei edes ole pystynyt määrittelemään kuka on hyvätuloinen.

Politiikassaan verotuksesta he esittävät vaatimuksen, että hyväosaisten omaisuus tulee ottaa jollekulle muulle. Siis tarkoittaako tämä sitä, että pienituloisilta palkansaajilta ja tulonsiirtojen varassa olevilta on riistetty jotakin, joka heille pitäisi palauttaa tai että hyvätuloiset ovat ottaneet muilta epärehellisesti jotakin joka heille ei kuulu.

Suomessa on keskimäärin toimiva turvaverkko ja hädänalaisista ja puutteessa elävistä kannetaan vastuuta. Valitettavasti joiltakin osin on tultu pisteeseen, jossa tulonsiirrot ovat monelle riittävä elintaso ja sen takaamiseksi vaaditaan pysyvää järjestelmää tulonsiirtojen kasvattamiselle. Esimerkkinä indeksikorotuksen jäädyttämisestä on nostettu hirvittävä poru. Kuluttajien perustarpeiden kuten elintarvikkeiden hinnat ovat laskeneet jo usean vuoden ajan joten indeksikorotuksen vaatimiselle ei ole mitään perusteita.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Öky ja hyvätuloiset ovat saaneet (oikeiston ylivoimalla) lisää varallisuutta ja etuoikeuksia, joita he eivät oikeasti ole ansainneet.

Tavis-kansa ja pienituloiset maksavat tämän kaiken ja joutuvat siksi kärsimään monin eri tavoin sekä maksamaan siitä myös kovaa hintaa mm. perheissään, terveydessään ja lyhentyneessä eliniässään.

Sama kuvio toistuu vuosikymmenestä toiseen.

Etenkin 1990-luvulta lähtien ovat valta- ja rahaeliitit, porvarit maksattaneet kaikki tekemänsä virheet ja oman vaurastuttamisensa kansalla.

Kuinka kauan, kuinka pitkään kansa ja maa kestää tätä jatkuvaa vääryyttä ja laittomuutta, jota valta- ja rahaeliitit, porvarit harjoittavat vuosikymmenestä toiseen?

Milloin ja missä vääryyden jatkaminen ja lisääminen ovat saaneet aikaan jotain parempaa ja kestävämpää?

Milloin ja millä mantereella?
Milloin ja missä maassa?
Milloin ja missä perheessä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Päivi Ruippo: "kuinka pitkään kansa ja maa kestää tätä jatkuvaa vääryyttä ja laittomuutta, jota valta- ja rahaeliitit, porvarit harjoittavat vuosikymmenestä toiseen?"

Tämä on erittäin hyvä kysymys mutta miksi puhut rahaeliitistä ja porvareista? Jos jossakin valtion yhtiössä tai laitoksessa tai muussa julkisessa virassa, johon vallassa ollut puolue-eliitti (ei rahaeliitti) on valinnut hyväveliperiaatteella hyväpalkkaiseen suojatyöpaikkaan epäpätevän mutta sopivan puoluetoverin, niin sitä voisi enemmän sanoa vuosikymmeniä kestäneeksi vääryydeksi ja laittomuudeksi. Aivan aiheesta kysyt kuinka kauan kansan pitää tätä kestää.

Jos porvari maksaa omassa yhtiössään ylisuurta palkkaa toiselle porvarille, se on tyhmyyttä koska suurista palkoista leijonan osan ottaa yhteiskunta.

Palkanalennus yksityistaloudessa merkitsee yhteiskunnan verotulojen vähenemistä. Julkistalouden puolella palkan alennus on suoraa tuloa yhteiskunnalle. Tässä pieni annos kansantaloutta kansalaistoimijalle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Piti oikein katsoa meikätaviksen tilinauhoja ja kyllä viimeisen kymmenen vuoden aikana liksat ovat nouseet tavattomasti. Paljon enemmän jää välttämättömyyksien jälkeen käteen nykyisin kuin vaikkapa 10, 20 tai 30 vuotta sitten.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Blokin otsikko on ” Ei Suomi tule kuntoon vääryydellä!” ja alaotsikoita, Ahneus, Oikeisto, Porvarit ja Vääryys.

Päivi Ruippo, katso vaikka listaa Suomen sadasta eniten ansainneista (http://www.hs.fi/talous/a1414724340923) ja kerro ovatko nämä oikeistolaisia porvareita, jotka ovat ahneudella ja vääryydellä ansainneet näin paljon.

Voisitko vielä kertoa keitä ovat ne heikommassa asemassa olevat, jotka ovat joutuneet kärsimään näiden sadan ahneen porvarin vuoksi.

” Ette kai te porvarit luule, että Suomi tulee kuntoon uhkailemalla ja kiristämällä?” . Ei todellakaan, sitähän EK:sta on vuosikausia toitetettu ja esitetty mm. laittomien lakkojen sanktioiden korottamista.

Erkko Korppaanmäki

Oikean/väärän, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja valtion käsitteitä on pohdittu vuosituhansia; ainakin antiikin Kreikan ajoista. Nyt Helsingistä on löytynyt totuus. En kuitenkaan jää pidättämään hengitystäni Ruipon oivalluksen vuoksi.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Haluaisin nähdä tilaston, josta kävisi selvästi esille se, kuinka paljon ylimääräistä rahaa eri ihmisryhmille jää rahaa pakollisten, k o h t u u l l i s t e n menojen jälkeen. Siitä varmaan selviäisi se, kuka tuntee itsensä oikeutetusti köyhäksi. Vai onko todella niin, että "rikkaille pitää antaa enemmän, koska heillä on suuremmat menot". ;)

Pekka Pylkkönen

No eikö tulonsiirtojen varassa elävillä ole sama juttu? Mitä kalliimmin esimerkiksi asuu sitä enemmän sitä ollaan vaatimassa tukiaisia.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

En tiedä yhtään tulonsiirtojen varassa elävää, joka asuisi "kalliisti".

Toimituksen poiminnat