paiviruippo

Vanhuksia tapetaan Suomessa

 • Suomessa eläimiäkin kohdellaan paremmin kuin vanhuksia.
  Suomessa eläimiäkin kohdellaan paremmin kuin vanhuksia.
 • Vanha elefantti.
  Vanha elefantti.
 • Vanha puu.
  Vanha puu.
 • Vanha kilpikonna.
  Vanha kilpikonna.

Yhteiskunta hylkää omansa
 
 
Joka vuosi Suomessa tuhannet vanhukset kuolevat koteihinsa täysin yhteiskunnan heitteille jättäminä.
 
He eivät ole jaksaneet tai pystyneet huolehtimaan kodistaan ja itsestään enää vuosikausiin köyhyyden, iän ja sairauksien johdosta.
 
He eivät ole saaneet apua, jos ovat sitä edes enää jaksaneet hakea.
 
 
Kun joku vihdoin samasta rappukäytävästä tai ruokapalvelusta tai naapuri ilmoittaa asiasta viranomaisille, kohtaa huoltoyhtiön työntekijää ja poliiseja karmea näky.
 
Asuntoa ei ole jaksettu siivota enää aikoihin, joskus useisiin vuosiin.
 
Se on pinttynyt liasta ja siellä haisee sanoinkuvaamattomalle. Köyhyyden ankeus ja kovuus näkyvät kaikkialla asunnossa.
 
 
Tällainen kuolema ei ole kaunis näky. Tämä ei ole hyvä kuolema.
 
Vanhan ihmisen ruumis ulosteineen siivottomassa ympäristössä järkyttää paljon kokeneita viranomaisiakin.
 
Ruumis hoidetaan pois paikalta eteenpäin käsiteltäväksi.
 
 
Näin huonosti ei kohdella eläimiäkään Suomessa.
 
Useimmat näistä vanhuksista olisivat eläneet vielä 10-20 vuotta, jos heistä olisi huolehdittu tai jos he olisivat päässeet hoitokotiin asumaan.
 
 
50-100 miljardia euroa on Kataisen ja kumppanien oikeistopolitiikalla siirretty hyvinvoivien tileille ja taskuihin viime vuosikymmeninä.
 
Nämä ala-arvoisesti kuolemaan jätetyt vanhukset ovat yksi suuri ryhmä niitä, jotka ovat saaneet kunnolla tuta oikeiston liberaalipolitiikasta.
 
 
Nämä vanhukset olisivat ansainneet paremmat loppuvuodet ja paremman kuoleman.
 
He tekivät osansa Suomen hyväksi, mutta heidät tehtiin osattomiksi tähän yhteiskuntaan ja elämään.
 
 
He eivät ole niitä, jotka tarvitsevat saattohoitajia.
 
Heille riittää, että yhteiskunta hoitaa lakien määräämät velvoitteensa.
 
 
En syytä vanhuksien mahdollisia omaisia. Heistä suurin osa on itsekin niin kovilla, että hyvä kun pystyvät edes itsestään ja omasta kodistaan huolehtimaan.
 
 
Näiden vanhuksien kuolinsyyksi kirjataan usein sydänkohtaus tai aivoinfarkti, tmv. Todellisempi kuolinsyy olisi pitkällisen heitteillejätön aiheuttama kuolema, tappo, murha.
 
 
Nyt medioissa vauraat ja kaikin tavoin etuoikeutetut vanhukset muka ihmettelevät sitä, kuinka he ovat eläneet yli 90-vuotiaaksi.
 
Manu ja muut ökyt! Ei se ole mikään ihme. Ei Jumala rakasta teitä yhtään enempää kuin näitä ulosteissaan löytyneitä 70-85-vuotiaita.
 
Teillä on kaikki ja siksi suurelle osalle ei jäänyt ja annettu mitään.
 
 
Vaadin medioita nyt haastattelemaan mm. poliiseja, huoltoyhtiöiden työntekijöitä, sosiaaliviranomaisia (kuinka monen heitteille jätetyn vanhuksen hautauksen he vuodessa hoitavat) ja näiden asuntojen siivoajia, jotta tämä vääryys ja alhaisuus saadaan kaikkinensa ja kuvien kera koko kansan tietoisuuteen.

Kuvat saa isommiksi klikkaamalla niitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Matias Härkönen

Vanhuksilla ratsastaminen on aina vähän kaksinaamaista. On totta, että yhdenkään vanhuksen ei tulisi kuolla yksinään kotona, kärsiä tai mitään muutakaan mitä mainitsit. Silti se, että lähdetään syyttämään siitä vaikkapa oikeistolaista liberaalia politiikkaa on naurettavaa.

Ihan yhtä hyvin vasemmistolainen politiikka, jossa lapataan rahaa järjestöille, kulttuurille ja muuhun humpuukin on syypää tähän alennustilaan. Itse syyttäisin nimenomaan näitä takinkääntäjiä edellisissä vaaleissa jos jotakin pitää syyttää. Sanotaan toista ja tehdään toista.

Olen myös eri mieltä siinä, että omaisille annetaan täysi vapautus ja syytetään yhteiskuntaa. Kyllä jokaisen tulee ottaa myös itse vastuuta omista vanhemmistaan sen verran, että käy edes siivoamassa ja auttamassa tai hankkii apua tarvittaessa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Kuolemistavasta tehdään turhan suurta numeroa. Kun lopputulos on toteutunut kuolema, ovat kaikki kivut lakanneet ja kadonneet myös muistista. Kun olen saanut elää hyvän elämän, minulle kelpaa huonompikin kuolema.
Kukaan ei vaippaan paskomista eikä ainakaan vieraan ihmisen paskavaippojen vaihtoa rakasta. Jokainen tietää sen omalta kohdaltaan, eikä se yhteiskuntaa haukkumalla parane. Kun alamäki on peruuttamaton, on annettava kuolla arvokkaasti, mielellään hyvällä eutanasialla.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Elleivät omat lapset edes välitä vanhemmistaan, miksi peräänkuulutetaan naamatonta yhteiskuntaa?

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Hyvä ja toimiva yhteiskunta ei ole naamaton, ei kasvoton, eikä varsinkaan välinpitämätön ja tunteeton.

Hyvä ja toimiva yhteiskunta olemme me kaikki ihmiset täällä.

Se on mahdollinen ja siihen tulee pyrkiä, valta- ja rahaeliittien kieroista ja katalista toimista ja päämääristä huolimatta, joiden tarkoituksena on kasvattaa vain heidän omia etujaan, omaisuuksiaan ja etuoikeuksiaan muita hyväksikäyttämällä ja muiden kustannuksella.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Hyvässä yhteiskunnassa perheenjäsenet toimivat yhteisesti, eikä aina tarvita valtion avustusta.

Miksi vanhukset tappavat itseään yksinäisyyden vuoksi? Ilmeisesti sukulaiset vierailevat liian usein? Vai onko yhteiskunnan varoilla tarkoitus alkaa pitämään vanhuksille seuraa?

Jokaisen toiminnan taustalla voisi olla viimeisen kappaleesi ajatus. Myös sinun kirjoituksesi. Suurimmat veronkiertäjätkin ovat yksityishenkilöiden massa, eivätkä isot korporaatiot vaikka haluat niin kuvitella. On aina helpompi syyttää muita kuin omaa itseään.

Martti Laines

#1, #3
Kaikki vanhemmat eivät 'ansaitse' lastensa huomiota. Kaikki äidit ja isät eivät ole rakastavia ja pullan tuoksuisia. Paljon on myös piiskaavia ja ilkeileviä olohuoneen virtahepoja. Ja kaikkea niiden väliltä.

Toisekseen yksikään lapsi ei ole pyytänyt syntyä maailmaan, kyseisille vanhemmille. Joten he eivät ole vanhemmilleen velkaa. Toki, mikäli vanhemmuus on ollut läsnä lapset ehkä mielellään auttavat vastavuoroisesti. Vastasyntynyt lapsi on tyhjä taulu - jos lapsi aikuisena ei halua olla vanhempiensa elämässä, on siihen varmasti syynsä.

Olisitko todella, Joonas, Matias, mattorullaan iltaisin kääritylle, edesmenneelle, pikku-Erikallekin sanonut 25 vuoden kuluttua, etkö "edes välitä vanhemmistasi" ja "okaisen tulee ottaa myös itse vastuuta omista vanhemmistaan"?

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Veroja maksetaan siksi, että yhteiskunta hoitaa velvoitteensa, eikä lapa ja siirrä maan rahoja ja omaisuutta hyvinvoiville, suuryrityksille, pankeille ja ulkomaille kuten Suomessa on tehty.

Kaikilla ei ole lapsia, eikä muitakaan läheisiä.

On paljon aikuisia lapsia, joilla ei ole ollut enää mitään yhteyttä vanhempiinsa vuosikymmeniin, monista eri syistä.

Lapset ja sukulaiset eivät ole velvollisia hoitamaan omaisiaan, kun nämä ovat vanhoja ja sairaita.

Se on yhteiskunnan tehtävä. Yhteiskunta on velvollinen turvaamaan vanhuksille kohtuulliset elinvuodet ennen kuolemaa.

Nämä vanhukset ovat antaneet oman panoksensa aikanaan yhteiskunnalla ja maksavat veronsa edelleen. On yhteiskunnan velvollisuus ja vuoro maksaa heille takaisin ja auttaa heitä.

Omaiset eivät yksinkertaisesti jaksa ja pysty hoitamaan enää muuta kuin omat elämänsä, omat perheensä ja omat työnsä.

Jos omaiset vielä enemmissä määrin velvoitetaan hoitamaan sukulaisiaan, niin meillä on pian uupumukseen sairastuneita ja loppuun ajettuja kansalaisia vielä huomattavasti enemmän, sillä myös nämä vanhempiaan hoitavat omaiset tulevat sairastumaan kohtuuttomista työtaakoistaan.

Heidän perheensä alkavat oireilemaan, tulee riitoja ja avioeroja, lapset ja nuoret kärsivät, kaikki kärsivät, jne.

Vaikutukset ovat monitahoiset ja tulevat yhteiskunnalle erittäin kalliiksi ja taatusti kalliimmaksi kuin se vaihtoehto, että yhteiskunta hoitaisi velvoitteensa näiden vanhuksien suhteen.

Haluavatko porvarit kasvattaa jo muutenkin kovilla olevien omaisten taakkoja entisestään?

Tuottaako porvareille näiden tuhansien vanhuksien nöyryyttäminen ja kiduttaminen mielihyvää?

Armottomuus ja alhaisuus ovat sanat, jotka näihin porvareihin tulee jokaisen muistaa liittää.

Monet vanhukset sairastavat masennusta, tmv., ja eivät usein itsekään tiedosta tilaansa. Kodit ja omasta itsestä huolehtiminen jäävät hoitamatta.

Usein on myös niin, että on menetetty luottamus läheisiin ja ainoa apu, jota otettaisiin vastaan, on juuri apu yhteiskunnalta.

Suuri osa vanhuksista haluaisi avun mieluummin yhteiskunnalta kuin jälkeläisiltään tai omaisiltaan.

Näin ajattelee päästään terve ja viisas vanhus. Hän ei halua sitoa jälkeläisiään ja omaisiaan itseensä. Hän pitää itsenäisyydestään.

Terve ja viisas ihminen yleensäkin, oli ikä mikä tahansa, pitää itsenäisyydestään.

Suomessa tulisi sellaisen porvarillisen ajattelun muuttua, että etenkin omat vanhemmat ja sukukin ovat läsnä jälkeläisten elämissä syntymästä kuolemaan.

Juuri tällainen ajattelu vääristää ja kierouttaa ihmisiä, ihmissuhteita, yhteiskuntaa ja sen rakenteita monin eri tavoin. Kysykää vaikka psykologeilta ja yhteiskuntatieteilijöiltä.

Kyse on vääristyneestä läheisriippuvuudesta.

Porvarille tämä ei vain millään aukea, kun on totuttu roikkumaan suvussa ja omissa vanhemmissa koko elämä, itsenäistymättä koskaan todellisesti, itsenäistymättä etenkin henkisesti ja myös taloudellisesti.

Perintöjä kytätään ja niiden eteen ollaan valmiita teeskentelemään vuosikymmeniä, nuolemaan haavoja alituisesti ja ryömimään suvun syviin kuoppiin kerta kerran jälkeen.

Yksilöllistä, hyvää kehitystä tässä asiassa, joka vaikuttaisi myös yhteiskuntaan, ei näin ollen tapahdu koskaan.

Tuhansilla vanhuksilla ei muuten ole enää taloudellisesti varaa edes yhteiskunnan tarjoamaan halvimpaan apuun.

Varakkailla on varaa saada kaikenlaista apua ja tukea itselleen ja siksi he usein voivat terveydellisesti ja materiaalisesti hyvin (rahalla saa lähes kaikkea) ja elävät pitkään. Monet heistä elävät liian pitkään. Jumala "onneksi" tuppaa unohtamaan osan näistä maan päälle.

Tämä räikeä taloudellinen eriarvoisuus, josta seuraa vain monia huonoja asioita, on vaan niin helvetin väärin, kuin joku asia voi vain väärin olla.

Se ei ole epäkohta. Se on vääryys. Vääryys.

Suomessa vanhuksia auttavien omaisten osuus on jo huippuluokkaa verrattuna muihin EU-maihin.

Yli 20 % omaisista auttaa yli 60-vuotiaita vanhuksia Suomessa.

Suurella osalla EU-maista nämä luvut ovat 5-10 %:n luokkaa.

Toimituksen poiminnat